El Girona atura l'embranzida del Barça amb un doblet de Christian Stuani i la decisiva intervenció del VAR (2-2). El Barça, amb deu homes més de mitja part, no ha pogut remuntar un partit que s'havia posat molt de cara amb un gol de Leo Messi i que ha pogut empatar gràcies a Gerard Piqué.

Rotacions, però amb Messi

Segon duel entre el Barça i el Girona al Camp Nou, amb moltes novetats i algunes sorpreses. Ernesto Valverde ha apostat per les rotacions, donant entrada a Semedo, Lenglet, Arthur i Arturo Vidal. Quatre canvis a l'onze pensant en l'exigent calendari. Per part gironina, també més toc al mig del camp amb Aleix García i una cara coneguda com Muniesa a l'eix de la defensa.

Però si es volia veure futbol en el derbi anterior al ja conegut com el de Miami, al final sí s'ha vist futbol, i també ha estat més disputat que el partit de la temporada passada. Si el Barça viu dels desitjos de Messi, el Girona ho fa tal com marca Stuani.

Pilota, domini i possessió per als locals, amb un Girona tancat i que no gosava fer-li front a un Barça que s'agradava. Curses d'un desencertat Dembélé, tocs d'un segur Arthur i desmarcades d'un entregat Luis Suárez. Però fins que al minut 12 Messi no ha avisat amb una diagonal de les seves, ningú s'ha despertat.

L'argentí ha anat agafant protagonisme. Ha deixat la banda dreta per situar-se al mig, al davant, al darrere i on volgués perquè ell era qui controlava els temps del partit. I al minut 19 ha arribat la seva sentència. Assetjant la porteria de Bono, Arturo Vidal s'ha fet fort al vèrtex de l'àrea, ha trobat la línia de passada cap a Messi i el '10' ha resolt des del punt de penal.

Stuani i el VAR descentren el Barça

Però si semblava que abans de la mitja hora el partit ja hi havia un vencedor, encara quedava molt per veure. Tot i que la possessió era blaugrana, arribant a superar el 70%, el Girona també ha volgut discutir el domini de la pilota.

En certes fases del partit els gironins han fet de Barça, el mètode Eusebio ha acabat donant una alegria abans del descans. Abans, però, el VAR ha deixat el Barça amb deu homes per l'expulsió de Lenglet, que ha deixat anar el colze a la cara de Pere Pons al minut 35. Molt rigorós.

Amb un futbolista més, el Girona ha sabut aprofitar el desencert al 45. Busquets, en funcions de central, no ha pogut rebutjar una gran centrada d'Aday al punt de penal. Un inspirat Stuani s'ha avançat a Piqué i ha fet l'empat.

I això no ha estat tot perquè el mateix Stuani, amb molta fam de gol, ha seguit demostrant la seva qualitat a l'inici de la segona meitat. Portu, més ràpid que ningú, deixa enrere Piqué, no pot superar Ter Stegen, però l'uruguaià fa el seu doblet amb una gran canonada que acaba a l'escaire. El Girona i Stuani, letal amb espais.

Esperit Piqué

Però després del gol del Girona, el Barça ha tret el seu orgull i el gen guanyador. El partit ha canviat radicalment i el Barça ha posat un parell de marxes més. Ocasions només de color blaugrana, sense perill en defensa i el Girona fa un pas enrere.

El Barça, amb un home menys però crescut, ha aprofitat l'entrada de Coutinho i Rakitic per canviar el partit. Precisament el brasiler ha combinat amb Messi per generar el perill i Piqué ha fet l'empat amb un potent cop de cap deu minuts després del segon gol d'Stuani.

I amb aquest esperit del central català, sempre present per aportar solucions en atac, l'equip blaugrana s'ha contagiat d'esperança. El Girona ha desaparegut i el Barça ha comandat el partit. Però cap canvi més. El Girona ha sabut sobreviure i s'ha endut un merescut punt del Camp Nou. I el Barça perd els primers punts de la temporada.