El FC Barcelona ha segellat el seu pas als quarts de final de la Lliga de Campions femenina després de golejar a domicili l'Universitat de Gintra lituà (0-6), en un partit d'absolut domini blaugrana que convertirà en un tràmit el duel de tornada de la setmana vinent al Miniestadi.

Els extrems guanyen

Les blaugrana s'han espolsat ràpid el fred de les espatlles, amb un inici demolidor en què han posat setge a la porteria lituana. Lieke Martens, per l'esquerra, i Andressa Alves, per la dreta, eren dos punyals per banda i, des de les ales, han començat a arribar la majoria d'ocasions.

Una jugada personal de Martens, passats els deu minuts de joc, ha obligat Kaselyté a lluir-se amb la primera aturada del partit. La davantera holandesa tornaria a sembrar de nou el caos a l'àrea local amb una altra acció marca de la casa i la pilota acabaria a les botes de Torrejón, qui rematava lleugerament desviat.

Alves també tindria la seva oportunitat amb un xut escorat, poc després, i Vicky Losada, en un llançament de falta que acabaria a les mans de Kaselyté, abans de la mitja hora.

El partit era un monòleg blaugrana, però faltava la cirereta del gol, i aquesta arribaria, com no, amb una altra gran jugada des de l'extrem de Martens que, després de guanyar la línia de fons, veia la desmarcada d'Aitana Bonmartí perquè aquesta rematés de cap a l'escaire (0-1).

Mariona Caldentey avisaria amb un xut que s'estavellaria al travesser abans de fer el segon gol, en rematar de cap en el segon pal una falta llançada per Alves.

El domini del Barça en aquesta primera meitat havia estat aclaparador, i l'Universitat de Gintra, que venia d'eliminar contra pronòstic un dels caps de sèrie del torneig, el Zuric suís, ni tan sols s'havia acostat a l'àrea de Sandra Paños.

Gols i més gols

Amb les línies molt juntes, les lituanes esperaven enrere, a la recerca d'alguna oportunitat al contracop, la seva millor arma, però la pressió alta de les blaugrana els impedia maniobrar amb comoditat per construir alguna jugada amb cara i ulls.

Quan Mariona ha fet el 0-3 en rematar, a boca de gol, un córner de Vicky Losada, el partit quedava definitivament sentenciat abans d'arribar a l'hora de joc.  Més encara quan el Gintra desaprofitava la seva única ocasió en una jugada inversemblant en què, amb Paños ja a terra, tres jugadores locals es destorbaven entre elles.

En la jugada següent, Duggan des de la frontal, marcava el quart amb una espectacular rosca a l'escaire de Kaselyté. I Olga García feia el cinquè a falta de vuit minuts per al final.

L'epíleg a l'exhibició de les pupil·les de Fran Sánchez arribaria amb una última jugada personal de Martens, que regalaria el sisè de la tarda a Andonova.