El Barça s'ha deixat aquest dimarts dos punts en la seva visita al Mallorca, un partit espès dels blaugrana que ha acabat en empat, 2-2, en gran part per la fragilitat defensiva dels de Xavi, que han patit moltíssim per contenir Muriqi, a més de cometre errors molt greus que els locals no han desaprofitat. I és que, per segon partit consecutiu, el Barça ha començat perdent, i contra un rival que juga com pocs amb el rellotge, alentint el joc amb faltes constants i pèrdues de temps. Els blaugrana han fet el més difícil, empatar abans del descans, però han tornat a fallar i han tornat a encaixar, un 2-1 que se'ls ha fet bola, fins que Fermín, en l'única combinació ràpida del Barça, ha posat el 2-2. El Barça ha tornat a buscar l'èpica del dia del Celta, però en aquesta ocasió la remuntada no ha estat possible i el lideratge queda en seriós risc.

Després de l'esforç del partit contra el Celta i amb el Sevilla en l'horitzó, Xavi Hernández ha decidit fer diverses rotacions contra el Mallorca. Christensen, Koundé i Lewandowski s'han quedat a la banqueta, deixant el seu lloc a Araujo i Íñigo Martínez, mentre que Ferran Torres ha estat el davanter centre, amb Joao Félix i Raphinha pels extrems. En el centre del camp, amb De Jong lesionat, han jugat Oriol Romeu, Gavi i Gündogan.

Vedat Muriqi Mallorca Barça / Foto: EFE
Vedat Muriqi, celebrant l'1-0 en el Mallorca-Barça / Foto: EFE

El Mallorca castiga els errors del Barça

El Barça ha començat el partit descentrat, sense idees, davant d'un Mallorca que no pressionava, que preferia esperar en el seu camp i sortir al contraatac. I els de Javier Aguirre s'han trobat l'1-0 en un error colossal de Ter Stegen, que s'ha equivocat en una passada fàcil. La pilota ha anat als peus d'Antonio Sánchez, que se n'ha anat fins a la línia de fons i ha centrat, una jugada que ha acabat amb Muriqi marcant el primer gol de la nit. Amb 1-0, Javier Aguirre ha imposat la seva llei. El Mallorca, molt ben col·locat sobre el terreny de joc, ha ajuntat les línies, cedint-li les bandes al Barça, al qual ha afegit un joc lent, amb constants faltes i pèrdues de temps. El Barça ha caigut en la trampa i el partit ha baixat el ritme, un pas dels minuts sense jugades combinades ni ocasions de gol. La primera gran ocasió blaugrana no ha arribat fins al minut 38, quan Ferran Torres, sol després d'una gran assistència de Gavi, ha fallat davant de Rajkovic.

I quan semblava que el partit se n'anava al descans, l'encontre ha embogit. El promotor ha estat Raphinha, que en el minut 40 ha recollit una pilota dividida i ha marcat l'empat amb un xut sec al pal llarg. En el minut 45, el brasiler ha pogut marcar l'1-2. S'ha quedat sol, però ha disparat per sobre del travesser. I tot seguit ha estat el torn de Joao Félix, que ha vist com Rajkovic evitava el gol amb una gran mà a baix. L'1-2 era molt a prop, però el que ha marcat ha estat el Mallorca, en una exhibició de joc directe. Pilota en llarg del porter, Muriqi la pentina i Abdón, amb un xut subtil, supera Ter Stegen, que havia sortit a deshora. Tocava tornar a remar de nou a contracorrent.

Barça Pablo Gavi Ilkay Gündogan Raphinha / Foto: EFE
Gavi, celebrant amb Raphinha l'1-1 / Foto: EFE

La remuntada es queda a mitges

En la segona part ha tornat al panorama de l'1-0. El Mallorca, tranquil al darrere, a esperar un Barça de nou embussat, sense idees, movent la pilota a una velocitat massa lenta per a desajustar la defensa local. En aquestes circumstàncies, el perill només podia arribar a pilota aturada o amb algun intent llunyà. I així ha estat, ja que en el minut 55, Joao Félix ha enviat un obús al pal, amb Rajkovic fent l'estàtua. Veient com el panorama no canviava, Xavi Hernández ha decidit donar entrada a Lewandowski, per Ferran Torres, i poc després a Fermín i a Lamine Yamal, per Oriol Romeu i Joao Félix. I Lamine només ha necessitat un minut per desarborar la defensa del Mallorca, fins que ha caigut per una entrada de Nastasic. L'àrbitre ha assenyalat penal, però s'ha desdit després de veure l'acció al monitor. La jugada ha estat molt polèmica, ja que depenent de la repetició sembla una cosa o una altra.

En el tram final, el Mallorca ja ha decidit anar-se'n enrere i el Barça ho ha aprofitat per empatar en una acció fabricada pels 3 jugadors que havien entrat al terreny de joc. Lamini Yamal filtra una pilota per a Raphinha que fa una centrada rassa que Lewandowski deixa passar perquè Fermín enviï la pilota al fons de la porteria (75'). En els últims minuts, el Barça ho ha intentat, però la remuntada s'ha quedat incompleta. El lideratge, en gran risc.