La Copa del Rei de bàsquet 2023, que aquest any acull Badalona, ha començat aquest dijous amb dos disputats partits en els quals, teòricament, estaven els dos principals favorits, el Barça i el Reial Madrid. Aquesta competició, tanmateix, ha demostrat en multitud d'ocasions ser impredictible, i aquest dijous ho ha tornat a demostrar. El Madrid ha patit moltíssim davant del València, que en els últims segons ha tingut la victòria a la seva mà. I pitjor li ha anat al Barça, que després de dominar els tres primers quarts ha vist com l'Unicaja enviava el partit a la pròrroga, on s'ha imposat.

El Barça ha començat bé el partit, amb bon ritme anotador, però l'Unicaja no ha tardat a reaccionar, amb un Brizuela molt inspirat. En el tram final del primer quart, de fet, els andalusos han aconseguit capgirar el marcador, encara que la resposta de Jakubaitis, amb un 2+1 i un triple, ha permès que els blaugrana s'imposessin per 21-20. I el Barça no ha perdut la empremta del primer quart per començar amb força el segon, amb un parcial de 13-1 demolidor, gràcies a l'encert de Higgins i de Nnaji sota la cistella. L'Unicaja, tanmateix, ha aconseguit retallar distàncies en el tram final i ha aconseguit anar-se'n al descans amb només 7 punts de desavantatge.

L'Unicaja s'imposa en un final apassionant

Després del descans, l'Unicaja ha buscat la remuntada, amb un Brizuela molt encertat, però cada vegada que els malaguenys s'apropaven al marcador, rebien la resposta d'un Barça molt centrat que no volia que el partit es descontrolés. La constant rotació de Jasikevicius ha provocat que tots els jugadors, a excepció de Sergi Martínez, hagin vist cistella. L'Unicaja, en canvi, tot el pes ofensiu se l'han repartit entre Brizuela i Perry.

En l'últim quart, l'Unicaja ha posat una marxa més i, a poc a poc, ha anat retallant les distàncies, fins a aconseguir enviar el partit a la pròrroga (76-76). I el temps extra ha estat pura Copa del Rei, ja que ha tingut emoció, accions espectaculars i polèmica. L'intercanvi d'anotacions entre Mirotic i Brizuela ha estat fantàstic. A menys d'un segon del final, i amb l'Unicaja dos punts per davant, Laprovittola ha tingut dos tirs lliures per forçar la segona pròrroga, però ha fallat.

El Reial Madrid, a semis patint

En l'altre quart de final de la jornada, el Reial Madrid ha complert els pronòstics i s'ha imposat al València, encara que als blancs els hi ha anat d'un pèl, ja que en els últims segons Chris Jones ha tingut dos tirs per donar-li la victòria els valencians. I això que durant gran part del partit ha fet la sensació que el Reial Madrid anava a guanyar amb solvència. Sempre per davant al marcador, amb uns fantàstics Tavares, Deck i Hezonja, els blancs se n'han anat còmodes al descans amb un +7 (41-34), i això que el València ha maquillat el marcador amb dos triples consecutius.

Després del descans, el València, a poc a poc, ha anat retallant distàncies. Finalment, ja bé entrat l'últim quart, els d'Álex Mumbrú han aconseguit donar-li la volta al marcador, amb uns Jones i Harper desencadenats. Al final, el Madrid ha aconseguit tornar a escapar-se, amb un +6, però el València ha tornat a reaccionar, tenint l'última possessió amb només un punt de desavantatge. Jones ha fallat i el Reial Madrid ha aconseguit el bitllet per a la semifinal de dissabte.