El Barça ha sumat aquest diumenge molt més que 3 punts davant de l'Atlètic de Madrid, al qual ha guanyat per 1-0. L'equip blaugrana ha aconseguit créixer com a equip en un partit molt complicat en el qual ha sabut ser superior quan ha tocat i patir quan l'equip de Diego Pablo Simeone, expert a enfangar els encontres, ha convertit l'enfrontament en una guerra de guerrilles. El Barça va saber aguantar la pressió contra el Porto, davant del risc de complicar-se la Champions League, i aquest diumenge ha demostrat que pot competir al màxim nivell, l'única manera que tenia de no perdre de vista el Reial Madrid i el Girona, el seu pròxim rival a la Lliga. I en un partit ple d'al·licients, el gran protagonista ha estat Joao Félix, defenestrat a l'Atlètic de Madrid i autor del gol de la victòria, una diana que el portuguès, davant dels dubtes, ha celebrat amb magnificència. Comença a néixer una estrella en el Lluís Companys.

Xavi Hernández va acabar satisfet el partit del Porto, i l'entrenador de Terrassa ho ha demostrat apostant pel mateix onze que dimarts va vèncer l'equip portuguès. Els seus plans, però, s'han trastocat a l'escalfament, en el qual Íñigo Martínez ha notat unes molèsties, la qual cosa ha provocat que hagi estat substituït per Christensen. El danès ha format eix defensiu amb Araujo, amb Koundé com a lateral dret i Joao Cancelo per l'esquerra. En el centre del camp han jugat De Jong, Gündogan i Pedri, mentre que el trident ofensiu l'han format Joao Félix, Raphinha i Lewandowski.

Joao Félix celebració gol Barça Atlètic de Madrid / Foto: EFE - Enric Fontcuberta
Joao Félix, celebrant el seu gol en el Barça-Atlètic de Madrid / Foto: EFE - Enric Fontcuberta

Joao Félix i la llei de l'ex

El Barça ha començat molt bé el partit, molt intens en la pressió. En el minut 2, en una ràpida combinació entre Gündogan, Pedri i Raphinha, el brasiler s'ha quedat sol, però ha disparat massa creuat. I tot seguit, en una recuperació de Joao Félix, ha estat el torn de Lewandowski, que ha vist com Hermoso desviava el seu xut. La resposta de l'Atlètic de Madrid l'han protagonitzat Nahuel Molina i Llorente, per la banda dreta, però Araujo, salvador, ha desviat la pilota. Després d'un inici trepidant, el ritme ha decaigut una mica, amb possessions més llargues d'ambdós equips, encara que amb el Barça més dominant, amb un Gündogan omnipresent. I en el minut 29 ha arribat l'1-0, en un excel·lent contraatac del Barça en el qual Joao Félix ha superat Oblak amb una rematada picada. El portuguès ha aclarit els dubtes i ha celebrat amb magnificència el gol, davant dels aficionats de l'Atlètic, que poc abans l'havien estat insultant.

L'Atlètic de Madrid ha intentat reaccionar i ha fet un pas endavant. En el minut 33, ho ha intentat Riquelme, amb un xut creuat que ha sortit fora. I poc després ha estat el torn de Griezmann, que ha vist com De Jong, providencial, desviava el que semblava l'empat. En el tram final, el Barça ha recuperat el domini i ha estat a punt de marcar el 2-0. L'ocasió més clara ha estat per a Joao Félix, que s'ha trobat amb un gran Oblak. En la jugada, Hermoso li ha fet un penal molt clar, però ni l'àrbitre ni el VAR no ho han considerat.

Gündogan Griezmann Barça Atlètic de Madrid / Foto: EFE - Alberto Estevez
Gündogan, conduint la pilota davant de la pressió de Griezmann / Foto: EFE - Alberto Estévez

El Barça sap patir

Després del descans, l'Atlètic de Madrid ha sortit amb una actitud més ofensiva. El Barça, per la seva part, ha provat de contenir els de Simeone amb llargues possessions i intentar sentenciar el partit en alguna acció aïllada. Aquesta ha pogut arribar en el minut 58, en una gran diagonal de Raphinha, que ha estavellat la pilota en la base del pal amb un xut ajustat (58).

En el tram final, el partit s'ha trencat. L'Atlètic acumulava jugadors a dalt, mentre que el Barça veia a prop l'oportunitat de sentenciar el resultat, amb atacs en els quals trobava molts espais. En el minut 79, Memphis Depay ha estat a punt d'empatar, en una falta directa, inventada per Sánchez Martínez, que Iñaki Peña ha tret de l'escaire. El porter ha tornat a salvar la victòria en el descompte, en desviar un potent xut de Correa.