Diu el tòpic que les finals no són per jugar-les, sinó per guanyar-les. I això és precisament el que ha fet el Barça aquest diumenge a Granada contra el Reial Madrid a la final de la Copa ACB. Els blaugrana no han firmat un gran partit i, de fet, ha anat per darrere al marcador durant molts minuts, però n'han tingut prou amb centrar-se una mica en el segon temps per remuntar el marcador i assegurar el títol, frustrant encara més un Reial Madrid que aquesta temporada no aconsegueix agafar-li el pols al Barça.

El jugador del partit ha estat Rokas Jokubaitis, que en l'últim quart i amb el partit igualat ha assumit els galons per decantar la final. El lituà ha acabat el partit amb 12 punts, tots anotats en moments clau, i 3 assistències. També cal destacar Mirotic, que ha tancat la final amb 19 punts i que ha estat especialment important en el tercer quart, quan el Barça ha aconseguit escurçar les enormes distàncies amb què s'ha acabat la primera part.

El Madrid escombra el Barça

Així com al partit de l'Eurolliga de fa uns dies el Barça va escombrar el Reial Madrid des d'un inici, en aquesta ocasió ha estat al contrari. Els blancs han sortit molt més forts davant d'un Barça totalment negat en atac. L'equip de Laso ha arribat a anar guanyant de 16 punts i se n'ha anat al final del primer quart amb un espectacular 19-5, gràcies, en part, a Abalde (6) i Tavares (5), molt encertats en el tir.

I les males sensacions s'han mantingut en l'inici del segon quart. El Barça, negat en atac, era incapaç d'anotar amb facilitat, mentre que el Reial Madrid continuava sent una piconadora. A falta de 5 minuts per al descans, el marcador era de 25-12 i el balanç de rebots era de 16-6, una demostració de l'enorme diferència que s'estava veient sobre la pista. La dinàmica s'ha mantingut fins al descans, al qual s'ha arribat amb un escarit 29-18.

El Barça remunta

El Barça ha sortit després del descans a intentar canviar la situació, però en un primer moment no ho ha aconseguit. Cada anotació dels blaugrana era respost pel Madrid, que durant diversos minuts ha aconseguit mantenir el tipus i fins i tot a posar-se de nou en un +10 quan el Barça havia aconseguit reduir distàncies. Al final, a base de triples, els blaugrana han aconseguit arribar a l'últim amb tot obert, només 5 punts sota en el lluminós.

I en l'últim quart el Barça ha tardat 2 minuts a aconseguir igualar el marcador, després d'un parcial de 2-9 completat amb un gran triple de Laprovittola. Quedaven 8 minuts per al final i el marcador reflectia un 46-46. El partit tornava a començar. I la igualtat s'ha mantingut amb el pas dels minuts, ja que cada cop d'un equip era respost. Han estat minuts en què Jokubaitis ha agafat els galons, amb un triple i dos 2 +1 providencials. En un partit de baixa anotació, el Barça ha recuperat percentatges, fet que li ha permès no només remuntar, sinó escapar-se al marcador a +6. Al final, el Madrid ha aconseguit tornar a igualar el lluminós, però el Barça ha estat més precís per certificar el primer títol de la temporada.

Imatge principal: Mirotic, amb la Copa del Rei de bàsquet / EFE