L'Associació de Tenistes Professionals (ATP) ha desfermat la polèmica aquest dimarts després d'anunciar el pròxim torneig del Trofeu Comte de Godó amb una imatge que incloïa un dibuix d'una estelada. En una publicació a les seves xarxes socials, que ha estat esborrada pots minuts després, l'organització mundial del tenis ha compartit una imatge d'un partit a una pista del Reial Club Tenis Barcelona, i amb la paraula Barcelona sobreimpresa en lletres grogues, i amb el detall d'una estelada dins la lletra L.

L'espanyolisme s'indigna: "Vergonyós"

La imatge no ha estat substituïda per cap de nova, però ha estat visible el temps suficient per despertar la indignació de l'espanyolisme, que ha qualificat de "vergonyosa" la publicació. La premsa espanyola també s'ha fet ressò d'aquest cartell, que s'ha afanyat a qualificar de "patinada" i d'"error garrafal". Diversos mitjans han lamentat l'ATP hagi inclòs "el símbol més gran de l'independentisme català" en comptes de la senyera, que han recordat que és la bandera "oficial de la comunitat autònoma de Catalunya" i que està formada per quatre barres vermelles sobre un fons groc. Amb tot, han assegurat que el fet que la publicació hagi estat esborrada demostra que ha estat un "error". 

Promocio Open Banc Sabadell ATP estelada
Publicació de l'ATP a Instagram amb una estelada

Un torneig ple d'estrelles: Nadal, Alcaraz, Tsitsipas i més

Aquesta nova edició del Godó, que se celebrarà entre els pròxims 13 i 21 d'abril, comptarà amb la presència de moltes estrelles del tenis. Carlos Alcaraz defensarà el títol que va obtenir l'any passat, i Rafa Nadal protagonitzarà el seu gran retorn després de dos anys d'absència per intentar conquerir el seu 13è torneig barceloní. També hi jugaran el grec Stefanos Tsitsipas o el rus Andrei Rubliov, actualment número 5 del rànquing de l'ATP.  Altres grans tenistes com Casper RuudAlex De Miñaur, Ugo HumbertKaren KhachanovSebastián Báez o Kei Nishikori també jugaran en la competició barcelonina, que posa en joc un guardó de 2.782.960 euros. Un altre detall que fa molt especial aquest torneig és se celebrarà el 125è aniversari del Reial Club de Tennis Barcelona

Rànquing ATP Tennista
2 Carlos Alcaraz 
6 Andrey Rublev 
8 Casper Ruud 
10 Alex De Miñaur 
11 Stefanos Tsitsipas 
15 Ugo Humbert 
16 Karen Khachanov 
19 Sebastián Báez 
351 Kei Nishikori 
647 Rafa Nadal 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!