Ho han llegit bé. L'Atlètic de Madrid ha derrotat aquesta matinada al seu etern rival, el Reial Madrid, després d'endossar-li set gols que passaran a la història (3-7). Normalment se sol dir que en els partits de pretemporada el resultat no és important, però el cert és que el correctiu que ha rebut el conjunt de Zinedine Zidane remourà tots els estrats del Santiago Bernabéu.

Costa s'exhibeix

A Nova Jersey, on ha tingut lloc aquest derbi estiuenc pel record, l'Atlètic ha brillat gràcies a Diego Costa, autor de quatre dianes, i de Joao Félix, un adolescent de només 19 anys predestinat a convertir-se en el nou ídol del Wanda Metropolitano.

Zidane ben aviat ha intuït que la d'aquest divendres no seria la millor nit de la seva carrera. Costa, un futbolista que també jugaria amb el ganivet entre les dents si el rival fos la seva àvia, ha marcat el primer gol del seu equip quan només s'havien disputat 43 segons de partit.

Vuit minuts després, Joao Félix s'ha estrenat amb la samarreta blanc-i-vermella i, de passada, ha enviat un missatge a l'etern rival: no en perdonaria ni una.

Ángel Correa, en el minut 19, i Diego Costa, en el 28 i 45, han segellat abans del descans una golejada que ja estava sent històrica (0-5).

La festa no s'atura

Si a la represa quedava algun madridista despert, Diego Costa s'ha encarregat d'enviar-lo al llit ràpidament amb un nou gol, el quart en el seu compte personal, i ha situat un parcial humiliant de 0-6 al marcador.

Com en tots els amistosos de pretemporada, els entrenadors han començat a fer canvis en totes les línies dels seus equips per provar nous mecanismes de joc. Zidane, però, ha in tentat contenir la hemorràgia, mentre que el Cholo ha demostrat que volia més sang.

Nacho ha marcat el primer gol dels blancs en el minut 60, però Vitolo ha respost immediatament per fer la setena diana dels matalassers mentre la defensa blanca somiava amb el final del partit.

Al final, Karim Benzema i Javi Hernández han aconseguit maquillar el marcador (3-7), però la imatge que ha ofert el seu equip ja és irreversible. Zidane té feina: si no vol repetir la temporada ridícula que el curs passat van protagonitzar Lopetegui i Solari, el tècnic francès haurà de començar a moure fitxa.