Si ja fa molt temps que sabem que tenir Leo Messi al teu equip és fer trampa, contra l'Atlètic de Madrid s'ha recordat que decideix partits quan tot va en contra. En un dia que el Barça, i sobretot Antoine Griezmann, han estat esbroncats contínuament per l'afició matalassera, el capità culer, que vestia amb la nova samarreta de la senyera, ha decidit el partit amb un gol clàssic en els últims minuts d'un partit terriblement disputat (0-1).

Xiulets que encenen el duel

Xiulets, soroll i molt ambient en la primera gran jornada de Lliga del Barça. Després de mesos de passar partits, i d'ajornar-se el Clàssic, per fi ha arribat l'esperada cita. Al Wanda els primers protagonistes han estat l'afició matalassera i Griezmann, escridassat cada vegada que entrava en joc.

Però el francès no ha entrat bé al partit, ni cap futbolista de Barça ni de l'Atlètic. Esperant duresa i intensitat, ningú ha quedat decebut amb el partit. L'Atlètic ha pressionat en cada jugada un Barça insegur en la sortida de la pilota, però els culers també han fet el mateix joc psicològic. Ha estat un duel mirall que no ha canviat fins a la mitja hora quan ha aparegut un dominador: el Barça.

ter stegen morata barça atletic madrid senyera efe

El trident Messi-Suárez-Griezmann ha hagut de moure's com mai en posicions atacants per fer ballar una sòlida defensa matalassera. Però ni Rakitic, ni De Jong, han pogut anar a atacar perquè la feina era que tenien era defensiva. Un mal partit com el de Junior, descol·locat i fins i tot posant nerviós Messi pels seus inadequats moviments en atac.

El Barça només s'ha pogut encomanar a Messi, l'única ànima ofensiva; a Arthur, l'únic capaç de controlar el mig del camp; a Piqué, capaç de defensar i d'enviar la pilota al travesser abans del descans; i a Ter Stegen, un descomunal porter que ha fet dues aturades providencials abans de la mitja part.

pique koke atletic madrid barça senyera efe

El Messi de sempre

Tot i que el Barça estrenava la samarreta de la senyera, volent transmetre els valors dels 120 anys d'història del club, futbolísticament no ha transmès tant. Ni mirant al passat. L'Atlètic s'ha tancat al voltant de la seva àrea i els blaugrana no han pogut desxifrar la clau per superar la poblada defensa.

Només quan Messi s'activava, tot el Wanda tremolava. Alguna combinació ràpida, sempre passant per les botes del '10', era l'opció del Barça per intentar canviar el marcador. Però han anat passant els minuts i ni l'entrada del revolucionari Arturo Vidal ha canviat les coses. Si de bo no es podia treure res, només podia anar a pitjor. Piqué, després d'una duríssima entrada de Vitolo, ha tingut problemes al genoll i ha hagut de deixar el seu lloc a Umtiti.

Leo Messi Barca senyera Atletic EFE

Però si ets culer i tens Messi al teu equip, tot pot passar. No deixis de confiar en els miracles. I així ha estat. Jugada des de la banda dreta a l'alçada del mig del camp, fent la diagonal, una paret amb Suárez i després gol. Una jugada clàssica de l'argentí. I el gol, al minut 86, quan tothom ja donava per fet l'empat a res, ha estat definitiu.

Tres punts per al Barça per continuar sent líder. Messi torna a valer una victòria. I el Barça guanya el primer gran partit d'aquesta temporada a la Lliga.