El Barça ja coneix el seu rival per a la final de la Supercopa d'Espanya. L'Athletic ha tombat tots els favoritismes i ha eliminat el Reial Madrid després d'una gran primera part i un segon temps molt patit. Diumenge, la gran final que decidirà el primer títol de la temporada.

El futbol pot ser molt cruel o molt satisfactori. La victòria i la derrota formen part del dia a dia i l'esport rei té aquestes coses que a vegades et treu i altres et dona. Aquest dijous, Raúl García ha estat el màxim exponent de tot això.

La redempció de Raúl García

Fa un mes, l'ex de l'Atlètic de Madrid va ser expulsat en el minut 13 per veure dues targetes grogues molt seguides i merescudes. García va perjudicar-se a ell mateix i als seus companys. El dia d'avui, en unes semifinals de la Supercopa, ha estat l'exemple de com demanar perdó.

Raul Garcia celebracion gol Athletic Supercopa Real Madrid EFE

Celebració de Raúl García / EFE

El '22' ha fet un doblet a la primera part, primer de jugada i després de penal. Eficàcia. L'Athletic ha estat millor en el primer temps i semblava que els madridistes no volien jugar la final contra el Barça.

Per la seva part, Marcelino ha dirigit el seu segon partit a la banqueta basca després de patir la primera derrota el dia de Reis contra el Barça. Ara, segon assalt contra els blaugrana amb la possibilitat de guanyar un títol.

Recordem que l'última final que es van veure les cares Marcelino i el Barça, el triomf va ser pel tècnic asturià. En concret va ser a la final de Copa del Rei de 2019.

El Madrid desperta

Amb un 0-2, el Madrid necessitava canviar la dinàmica del duel 180 graus i ho han fet. El discurs de Zidane ha arribat als jugadors i els blancs han despertat. Asensio ha estat un dels que més perill ha generat amb tres ocasions que podrien haver acabat al fons de la porteria. El mallorquí té un xut prodigiós que fa tremolar els porters, però al final, qui ha fet el gol del Madrid ha estat Benzema.

Hazard Real Madrid Athletic EFE

Hazard es queixa / EFE

El francès ha retallat diferències després de la revisió del VAR per un possible fora de joc. Els de la capital han estat vius fins al final i també ha estat gràcies a l'encert de Thibaut Courtois. El belga ha estat providencial per als seus per no rebre més dianes i, en especial, cal destacar un intent de vaselina de Villalibre que ha estat refusat per ell. No hi ha hagut temps per més i la victòria ha estat de l'Athletic que es jugarà el títol contra el Barça.

Imatge principal: Els jugadors de l'Athletic celebren el gol / EFE