El Barça torna a somriure. Semblava que els blaugrana s'endurien carbó contra l'Athletic Club, però finalment el rei Leo Messi ha decidit endur-se els tres punts de San Mamés, però amb el clàssic patiment final (2-3). I la Lliga Santander encara no està totalment perduda.

Primer, carbó

Per molt que el Barça va començar l'any guanyant a Osca, no sembla que les sensacions hagin variat gaire. Ni que Ronald Koeman aposti pel mateix onze que en l'últim partit amb el premi de titularitat per a Griezmann. Els blaugrana segueixen grisos, sense ritme, sense saber com moure la pilota ni el rival, i a sobre patint en defensa com malauradament ja ens té acostumats des de fa temps.

No s'havia ni arribat al minut 4 en el majestuós San Mamés quan, semblant que tota una afició animava des de la fantasmagòrica grada buida, Iñaki Williams ha obert el marcador amb gol de llibre al contracop. I no ha estat cap sorpresa que la defensa del Barça fes el primer regal de la nit en un dia de Reis que pintava com el carbó.

Iñaki Williams Athletic Barça EFE

Els jugadors del Athletic celebrant el primer gol / EFE

Apareix Pedri, el patge reial

Però el Barça, encara que futbolísticament feia un joc molt justet i sense demostrar una gran millora, ha cregut en la màgia. Els Reis aquesta vegada no han vingut de l'Orient, però sí se n'ha vist un que anava de groc, com anava el Barça, i de nom Leo Messi.

El primer en aparèixer, però, ha estat el jove Pedri, el millor patge reial del Barça que, al quart d'hora de partit, ha empatat de cap després d'una meravella de passada llarga de Messi de trenta metres i una assistència de volea de De Jong. I al 38 ha estat Messi qui ha firmat la remuntada després d'una magistral assistència de Pedri trepitjant d'esquenes al '10'.

Pedri Messi Athletic Barça EFE

Messi i Pedri celebrant un gol del Barça contra l'Athletic / EFE

El Rei és del Barça

El Barça ha estat un equip novament inconsistent, que ha anat a batzegades, i aquesta vegada sí semblava que el gran regal podrien ser tres punts d'or. Però quan Pedri ha semblat abaixar el nivell, ja a la segona part, el millor Messi d'aquesta temporada s'ha tornat a mostrar.

El Barça caminava amb pas ferm cap a la victòria i en un quart d'hora el '10' ha sentenciat. Primer ha avisat amb un xut al pal al minut 58, a punt de tocar l'escaire. Al 62 ha marcat l'1-3, complint amb el seu doblet. I deu minuts després ha tornat a estavellar la pilota al pal.

Barça celebración EFE

Els jugadors del Barça celebrant un gol contra l'Athletic / EFE

Però abans d'acabar, Messi ha fet un últim regal, però al rival, perquè Muniain deixés el 2-3 en el marcador que seria definitiu. Patiment final per al Barça que ja és un clàssic. I sort que l'Athletic no ha empatat.

Messi, cansat de llegir les cartes dels culers demanant títols en un any que sembla que serà impossible, ha ofert el primer gran regal d'aquest 2021, i en el dia de Reis. No ha estat el carbó que semblava a l'inici, sinó que han estat tres punts d'or vinguts directament del complicat San Mamés.

Imatge principal: Leo Messi celebrant un dels gols contra l'Athletic / EFE