Nou gest de solidaritat de l'afició de l'Athletic Club amb Catalunya. En el partit d'aquesta nit contra el Zorya ucraïnès de l'Europa League a San Mamés, els seguidors bascos han mostrat paperetes en suport al referèndum de l'1 d'octubre.

En el minut 17 de partit, tal com és tradició al Camp Nou, l'afició de l'Athletic ha ensenyat les mateixes paperetes que utilitzaran els catalans el pròxim diumenge per votar en el referèndum d'autodeterminació. A més, també s'han vist moltes banderes estelades i s'han escoltat crits de 'votarem' i 'independència'.

Un grup de vuit penyes del club ha promogut la iniciativa a través de les xarxes socials amb un cartell que barreja euskera, castellà i català, i on es veu una estelada sobre la gespa de l'estadi amb el lema "San Mamés amb la democràcia".

No és la primera vegada que l'Athletic es posiciona al costat dels catalans. I és que en la tercera jornada de Lliga, coincidint amb la visita del Girona a Bilbao, l'afició local va esclatar en aplaudiments durant el minut 11, en honor a la Diada Nacional de Catalunya. Una iniciativa que també va néixer a través de les xarxes socials i que va tenir un seguiment majoritari.