Els aficionats de l'Athletic Club han ovacionat els seguidors del Girona i el poble de Catalunya com a homenatge i celebració de la Diada. En el minut 11 del partit entre el conjunt basc i el Girona, pertanyent a la jornada 3 de la Lliga Santander, l'afició present a l'estadi de San Mamés ha aplaudit com a resposta a una iniciativa promoguda a través de les xarxes socials.

Cosa del sorteig de la Lliga, però justament el partit ha caigut el dia abans de la Festa Nacional de Catalunya. Dues aficions agermanades que es mostren el seu suport: la catalana del Girona i la basca de l'Athletic. El minut escollit per retre l'homenatge ha estat l'11, dia de la data assenyalada i que coincideix amb aquest proper dilluns.

"En la víspera de la Diada Nacional de Catalunya, en el minuto 11 del partido entre el Athletic y el Girona, ofreceremos una ovación a los seguidores del Girona y al pueblo catalán", deia el missatge que aquestes últimes hores ha circulat a les xarxes socials. El titular de la nota afegia: "L'Athletic també amb Catalunya!".

Un nou gest del món de l'esport enfocat cap a Catalunya, tal com va passar també aquest dissabte al Camp Nou. Precisament durant el derbi barceloní es va cridar "indpendència!", com ja és habitual al minut 17'14", però com a novetat es va acabar amb un "votarem!", en clara referència al referèndum de l'1 d'octubre.