L'Arsenal arriba al Camp Nou amb la llufa de perdedor penjada. Però no diguis blat. Els londinencs han estat capaços d'algunes remuntades èpiques i val la pena tenir-les presents abans de lligar el sac. La bona notícia és que l'Arsenal mai ha remuntat res en partit de Champions.

Reading 5 - Arsenal 7

El partit no havia arribat al minut 40 i els fans de l'Arsenal cantaven emprenyats "Que ens tornin els calers!". El seu equip n'havia rebut quatre. El Madejski Stadium, camp del Reading, un equip petit, era un festival. Era el 30 d'octubre de 2012 i es jugava la Capital One Cup.

Els Gunners mai no havien recuperat quatre gols i la seva gent ho sabia. Al 40', però, Federici va filtrar la pilota per Walcott a l'esquena dels centrals. Vaselina i, ep, 4-1. L'Arsenal va dir que era viu. A la segona part, Giroud, sortint de la banqueta, va fer el 4-2 al 64'. Koscielny el 4-3 i Walcott el 4-4 al 90'. A la pròrroga, Walcott hi va tornar i Chamakh va mullar dos cops més. Perdien 4-0, van guanyar 5-7. És la remuntada més famosa dels gunners. (Vídeo destacat sobre el títol).

Arsenal 5 - Tottenham 2

El mateix any, al febrer, l'Arsenal es jugava un lloc de Champions amb el Tottenham de Gareth Bale. El derbi del nord de Londres. Al minut 40 perdia de dos. Sagna i Van Persie l'empaten abans del mig temps. La segona part és per recordar, amb Rosicky i, esclar, Walcott (dos cops) golejant  als Spurs per al 5-2.

Bolton 2 - Arsenal 3

Amb deu homes per expulsió de Diaby i perdent 2 a 0 de visitant amb el Bolton al 62'. Fatal. És el 29 de de març del 2008. Gallas va fer pujar el primer dels gunners... al 64'. A l'últim minut, un xut de Cesc Fàbregas es desviat a gol per Samuel. Victòria. Feia cinc jornades que l'Arsenal no guanyava.

Arsenal 2-Stoke City 2

Són les semis de la FA Cup del 1971 a l'estadi de Hillsborough, a Sheffield, anys abans de la tragèdia. El mític Gordon Banks guarda la porteria del Stoke. Si para el penal, passen el seus. Si Storey l'encerta, passa l'arsenal. El davanter va enganyar el llegendari porter anglès fent-lo caure a l'esquerra mentre li enviava una bola fluixa pel centre. Al vídeo es veu com Banks s'emprenya molt.

Arsenal 3-0 Anderlecht

Aquesta remuntada correspon a una competició europea ben recordada pels barcelonistes: la Copa de Fires. És la tornada de la final del 1970 al vell Highbury Park. L'Arsenal fa 17 anys que no guanya una competició i la cosa no pinta gaire bé. Feia una setmana havíen perdut 3-1 a Brusel·les. Però Kelly, Radford (llegenda) i Sammels van fer els gols que els convenien per a sumar un global de 4-3... i el trofeu. Aquest és l'equip que l'any següent guanyaria lliga i copa.