Robert Lewandowski encara no està descartat en el Barça. Encara que la crisi econòmica que passen dificulta molt l'arribada de fitxatges galàctics, Joan Laporta no s'atreveix a renunciar, i no contempla la possibilitat de rendir-se. Està convençut que aquest estiu podran tancar alguna contractació 'top', i ara mateix treballen sense parar en poder portar-se a l'estrella del Bayern de Munic. Perquè tenen una oportunitat irrepetible.

Finalitza contracte el 2023, com ja tots saben, i ha rebutjat totes les ofertes per renovar que li han presentat. No obstant això, a Alemanya afirmaven que havien apropat postures, i que l'acord era una simple qüestió de temps. Però tot ha patit un gir radical en els últims dies, després que el polonès hagi pres una decisió definitiva, i hagi comunicat que desitja abandonar la Bundesliga, per provar sort en una altra competició.

"És molt possible que aquest hagi estat el meu últim partit amb els colors del Bayern. No puc afirmar-ho al cent per cent, però és possible que ho fos. Volem trobar la millor solució per a mi i per al club" van ser les paraules de l'ex del Borussia Dortmund i del Lech Poznan després de l'últim xoc de la temporada. Encara i així, des del Allianz Arena continuen negant-se a perdre'l, i insisteixen que li queda un any més de contracte.

Però sembla clar que Lewandowski no vol seguir, i pressionarà tot el que sigui necessari per aconseguir que li obrin les portes. En el Camp Nou es llançaran a per ell, i preparen una oferta de més de 30 milions d'euros. Encara que per a això, primer hauran de tancar dues sortides, que permetin recaptar diners, i reduir la massa salarial. Mateu Alemany ha parlat amb el primer elegit per anar-se'n, i aquest és Memphis Depay, que ha estat advertit.

Memphis Depay Getafe Barça Europa Press
Memphis Depay/ Europa Press

Al principi, no compta per a Xavi Hernández, i la intenció passa per vendre'l, abans que se'n vagi a cost zero l'any que ve. No descartaven quedar-se'l, en cas de no trobar cap davanter de garanties, però veient que poden fitxar el guanyador dels dos últims 'The Best' no tenen dubtes. L'holandès ha d'anar-se'n.

Frenkie de Jong, l'altre traspàs que preparen

Òbviament, només amb la marxa de Memphis no serà suficient, i haurien de donar sortida a una altra peça. En aquest sentit, el gran candidat és Frenkie de Jong, que ha estat vinculat molt a prop del Manchester United, en ser una petició personal d'Erik Ten Hag, que ja el va tenir als seus ordres en l'Ajax d'Amsterdam.

Frenkie de Jong seriós Barca EuropaPress
Frenkie de Jong/ Europa Press

Laporta creu que poden treure molts diners amb ell, i que això serviria per acabar portant Lewandowski.

Sens dubte, seria una gran incorporació.