L'Argentina de Leo Messi s'ha classificat pels quarts de final de la Copa Amèrica després de derrotar Qatar per 0-2 gràcies als gols de Lautaro Martínez i el Kun Agüero. Després de perdre en el debut contra Colòmbia (0-2) i d'empatar contra Paraguai (1-1), l'albiceleste per fi ha sumat tres punts que li han servit per superar la primera fase del torneig com a segona de grup.

Lautaro facilita les coses

El cert és que Argentina ha començat a guanyar el partit ben aviat, concretament al minut 3. Laturaro Martínez, davanter de l'Inter de Milà, ha aprofitat una errada clamorosa de la defensa catarí en la sortida de pilota per situar el 0-1 en el marcador amb una rematada col·locada al pal. L'afició argentina, habituada a les decepcions, podia respirar tranquil·la durant uns minuts.

El Qatar el català Félix Sánchez, però, no s'ha rendit. Encara en el primer temps, el conjunt pèrsic ha pogut empatar gràcies a una falta picada per Bassam que s'ha estavellat al pal dret d'Armani, porter de River Plate. Argentina, una vegada més, comptava amb el factor sort a favor.

Agüero sentencia

A la segona part, en canvi, el dominador total del partit ha estat l'equip argentí. Agüero ha gaudit d'oportunitats per sentenciar el xoc en els minuts 63 i 67, però el porter Al-Sheeb ha demostrat perquè és internacional. Qui també ha perdonat ha estat Leo Messi, que ha enviat una pilota als núvols des del punt de penal quan l'afició ja cantava el gol.

Afortunadament pels interessos argentins, però, Agüero finalment s'ha pogut estrenar en el torneig quan només quedaven 7 minuts de partit, moment en el qual ha batut el porter catarí després de realitzar una gran jugada personal.

Gràcies a aquesta victòria, Argentina ha evitat Brasil als quarts de final. El seu rival serà Veneçuela, un conjunt contra el qual va jugar en un amistós fa 3 mesos amb resultat negatiu (3-1).