Brasil ha guanyat la seva novena Copa Amèrica, però la final anticipada va ser en les semifinals contra l'Argentina. Va ser en aquell partit en què l'àrbitre, Roddy Zambrano, no va voler xiular dos penals claríssims en contra de la canarinha.

"Tot va acabar bé"

Ara que el torneig ja ha acabat, Zambrano ha trencat el seu silenci però per presumir de la seva actuació. "Tot va acabar bé. Brasil va ser superior en tota la Copa Amèrica. Sabíem que el perdedor anava a buscar algun culpable en aquest partit, en aquest cas l'àrbitre", ha afirmat en declaracions a la ràdio Super K 800 de l'Equador.

Messi Argentina Xile Copa Amèrica EFE

Una de les accions més polèmiques va ser el penal que li va fer Dani Alves a Agüero que hagués suposat l'expulsió del lateral amb un 1-0 al marcador. "En aquella jugada, per què no mostrem la imatge darrere de la porteria? Agüero fa una falta temerària. D'aquella jugada va néixer un contracop i va marcar Brasil. Jo vaig apreciar això i vaig manar jugar", ha explicat Zambrano.

"Em van sorprendre les declaracions de Messi"

Una altra de les jugades va ser el penal d'Arthur a Otamendi. "En un córner és molt complicat veure 18 jugadors a l'àrea que s'empenyen... Jo quan vaig veure el jugador estava caient, no la infracció. El VAR va revisar i va dir que era una jugada grisa. Otamendi també va buscar xocar en defensar", ha assegurat l'equatorià.

Sobre les declaracions de Messi que va acusa la Conmebol de corrupció, Zambrano ha comentat que l'argentí "és un jugador que es dedica a jugar". "Mai vaig tenir problemes amb ell. La veritat, em van sorprendre les declaracions d'ell després del partit, però cadascú té la seva opinió", ha afegit.