El Brasil torna a ser el rei de Sud-amèrica dotze anys després. El país amfitrió s'ha acabat emportant la Copa Amèrica contra el Perú i gràcies als gols d'Everton, Gabriel Jesus i Richarlison (3-1).

Eufòria, decepció i eufòria

A casa, amb l'afició local donant-los suport i al temple del futbol, Maracanà, el Brasil ho tenia tot de cara per guanyar la Copa Amèrica després d'aconseguir-ho per última vegada a l'any 2007. I ho ha fet amb els jugadors del Barça Philippe Coutinho i Arthur Melo de titulars.

I tot ha anat com s'esperava. Brasil tenia les ocasions i més qualitat sobre la gespa. Perú es defensava com podia. I Everton ha obert el marcador al minut 15, moment en què els brasilers han fet un pas enrere i han conservat el marcador.

Els peruans han atacat, però no han pogut ni apropar-se amb perill a la porteria d'Alisson, que encara no havia rebut cap gol al torneig. Però el somni del porter del Liverpool de guanyar la Copa Amèrica sense haver encaixat un sol gol s'ha acabat al minut 44 per un penal que ha transformat Paolo Guerrero després d'unes clares mans de Thiago Silva.

I si la festa semblava que s'acabaria i els futbolistes marxarien al vestidor amb l'empat, el blaugrana Arthur ha fet una meravellosa jugada vertical per arribar a la frontal de l'àrea i fer una assistència perfecta a Gabriel Jesus, i el davanter del Manchester City ha fet el segon gol en el temps afegit de la primera meitat.

El ritme peruà és insuficient

La gran resposta del Brasil just abans del descans ha donat un nou aire a la final. De la decepció local s'ha passat en quatre minuts a l'eufòria.

Després Perú ha fet un pas endavant, però el perill ha tornat a ser de Brasil. Coutinho ha fet les clàssiques diagonals des de la banda esquerra i Firmino i Jesus han fixat els centrals en cada jugada.

Però el moment que ha canviat el partit ha estat al minut 70 quan Gabriel Jesus, el futbolista que havia marcat un gol i havia fet una assistència, ha pecat d'inexperiència i ha estat expulsat.

Els últims vint minuts han estat un tràmit. El Brasil s'ha tancat amb un home menys, però ha rebut un últim regal amb un penal que Richarlison ha transformat al minut 90.

Amb el 3-1 s'ha acabat el torneig i Brasil ha aixecat a Maracanà la novena Copa Amèrica de la seva història.