"No ens han deixat estar a la final", va afirmar Leo Messi després de quedar tercer de la Copa Amèrica amb l'Argentina, però va marxar expulsat. El jugador del Barça va explicar la seva absència a la cerimònia del premi per a l'Argentina pel tercer lloc com un repudi a la "corrupció" que, segons la seva opinió, ha esquitxat el torneig i la Conmebol.

"No he estat per tot una mica. Crec que nosaltres no hem de ser part d'aquesta corrupció. De falta de respecte que se'ns ha fet durant aquesta copa. Marxem amb la sensació que estàvem per a més, que vam fer contra el Brasil com avui els dos millors partits", va declarar després del partit que l'albiceleste va imposar-se a Xile.

Messi, que va ser expulsat abans del final del primer temps juntament amb el xilè Gary Medel, ha afirmat que la campanya d'Argentina en el torneig jugat al Brasil ha estat deliberadament entorpida. El capità argentí va lamentar la segona expulsió de la seva carrera, que en la seva opinió va ser immerescuda. "Me'n vaig amb molta bronca, molta bronca, perquè que no mereixia aquesta vermella", explica.

"El que vaig dir l'última vegada és possible que va passar factura i va ser manat", va manifestar en referència a les crítiques que ja va llançar Messi després de perdre a les semifinals.

La Conmebol respon

La Conmebol no ha trigat en respondre i ha emès un dur comunicat en el qual sense esmentar de forma expressa Messi, qualifica d'"inacceptable" llançar el que considera "acusacions infundades, que falten a la veritat". "En el futbol de vegades es guanya i de vegades es perd i un pilar fonamental del fair-play és acceptar els resultats amb lleialtat i respecte. El mateix va per les decisions arbitrals, que són humanes i sempre seran perfectibles", assenyala.

La Conmebol considera, així mateix, que aquestes acusacions, "representen una falta de respecte a la competència, a tots els futbolistes participants i als centenars de professionals de la Conmebol, institució que des 2016 treballa incansablement per transparentar, professionalitzar i desenvolupar el futbol sud-americà".