El Barça va tornar a guanyar a la lliga gràcies a Robert Lewandowski que, a Mestalla, quan el partit es trobava en el temps afegit, va desviar una centrada de Raphinha per superar Mamardashvili i donar-li els tres punts els blaugrana en un partit que es va haver de patir i molt per guanyar. Xavi Hernández va introduir alguns canvis a l'equip respecte a la decebedora actuació contra el Bayern de Munic, però la línia que va tenir menys moviments va ser la del mig del camp.

Gavi va tornar a ser suplent per a Xavi Hernández

Encara que va caure Franck Kessie, van repetir tant Busquets, com Frenkie de Jong i Pedri, i el que va tornar a ser sacrificat va ser Gavi, un fet que ve passant en alguns partits grans. Encara que es pugui justificar la seva absència en el partit de dimecres contra els alemanys perquè pocs dies abans va haver de ser canviat per un cop molt dur davant de l'Athletic Club, sembla que Gavi va perdent la seva condició de titular indiscutible en els esquemes del seu entrenador.

Gavi Valencia Barça / Foto: Europa Press
Gavi va jugar més de mitja hora en el València-Barça / Foto: Europa Press

Perquè ara, el que sembla que li ha guanyat la partida és Frenkie de Jong. El neerlandès, després del seu gran partit contra el Vila-real exercint de pivot defensiu, s'ha guanyat un lloc a l'11, ja sigui per davant de Busquets o en la seva posició. Gavi, per exemple, ja va ser suplent al Clàssic del Bernabéu. Ningú dubta de les condicions del jove crac de Los Palacios, però sembla que Xavi té clar que està per darrere de Pedri, i lleugerament també per sota de Busquets i De Jong.

De Jong i Pedri, ara, semblen fixos al mig del camp

A Mestalla, els seus jugadors li van donar la raó, sobretot els dos interiors. Perquè Pedri va tornar a ser el catalitzador del joc blaugrana i dels seus peus van néixer dues de les ocasions més clares que, ni Ansu Fati ni Ferran Torres, no van poder convertir en gol. De Jong, per la seva part, potser menys brillant que el canari, va aguantar bé el ritme d'un encontre que en diverses fases va amenaçar de tornar-se d'anades i vingudes i va jugar els 90 minuts.

Frenkie de Jong Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong li ha robat el lloc d'interior a Gavi en els últims partits del Barça / Foto: Europa Press

Busquets, que només va jugar 56 minuts precisament per això, va poder contenir el Barça en la primera meitat, però quan Xavi va donar entrat Gavi per dinamitzar més el partit, va ser el sacrificat. I és que sembla que, ara mateix, aquest és el dubte: Gavi o Busquets. L'equip canvia molt si juga un o un altre, perquè això obliga a endarrerir De Jong i a perdre més consistència. Gavi és, i serà important en els propers anys, però no té l'estatus, ara per ara, que li agradaria.