El Barça, ja matemàticament fora de la Champions League abans de començar el partit, novament s'ha sentit impotent contra el Bayern de Munic (0-3) i ja pensa en l'Europa League. Els blaugrana s'han resignat amb el pas dels minuts i han vist com els bavaresos han estat clarament superiors i han certificat la victòria amb els gols de Sadio Mané, d'Eric Maxim Choupo-Moting i de Benjamin Pavard.

El Barça, impotent; i el Bayern de Munic, superior

Tot i començar el partit sabent que ja era oficial que el Barça estava fora de la màxima competició europea, l'entrega i les ganes de demostrar no s'han deixat a la banda. En un inici amb el Bayern com a dominador, els blaugrana han sabut reaccionar i aprofitar el quart migcampista, que novament era Pedri, també fent de fals extrem, i amb Franck Kessié jugant en el lloc de l'encara adolorit Pablo Gavi.

Primeres intencions dels bavaresos i una mica de calma per part dels culers. Però un Camp Nou amb 84.016 espectadors s'ha quedat gelat després del primer gol del partit al minut 10, obra de Mané al contracop i deixant Héctor Bellerín, de lateral dret i molt desubicat, ha estat retratat per primera vegada en el partit.

Sadio Mané Marc-André Ter Stegen Héctor Bellerín Barça Bayern Munich Champions League / Foto: EFE
Sadio Mané marcant el seu gol davant de Marc-André ter Stegen i Héctor Bellerín / Foto: EFE

Un fort cop per al Barça, que mica en mica s'ha anat recuperant. La possessió ha començat a ser blaugrana, amb una alta pressió i amb Ousmane Dembélé i Robert Lewandowski com a insistents referents. Però el que li faltava al Barça eren ocasions de gol. Jules Koundé i Marcos Alonso, els dos centrals, i Marc-André ter Stegen, semblaven no patir en excés, però cada arrencada del Bayern sí generava temor.

El duel s'ha embrutat després de diverses entrades dures dels jugadors del Bayern, conscients que a diferència del Barça es jugaven ser primers del Grup C. I després d'escalfar alguns turmells, el davanter Choupo-Moting ha fet el segon gol alemany en la segona gran ocasió del Bayern passada la mitja hora de joc, i deixant novament retratat Bellerín, el culpable de trencar el fora de joc.

Ha estat un nou duel amb impotència del Barça i superioritat del Bayern de Munic. Semblava que només Lewandowski i Dembélé, a banda de Pedri González i Alejandro Balde en algunes ocasions, encara tenien il·lusió. I just abans del descans, entre Ter Stegen i Bellerín han evitat el tercer gol bavarès, mentre que el VAR ha impedit que Lewandowski xutés un penal que li havia fet Matthijs de Ligt.

Choupo Moting Barca Bayern Munich Champions League
Eric Maxim Choupo-Moting celebrant el seu gol contra el Barça / Foto: EFE

Reactivació insuficient del Barça

El Barça, sense haver fet cap xut ni a la porteria rival ni fora en tota la primera meitat, ha fet el primer intent, però que ha anat directament a la graderia, després d'una bona jugada de Balde i Pedri que no ha conclòs bé Busquets. I tot i que el Barça havia començat millor, Serge Gnabry ha tingut una oportunitat i ha fet el tercer gol del Bayern, tot i que posteriorment el VAR l'ha anul·lat per fora de joc.

Els culers, frustrats, han començat a abandonar el Camp Nou. I aleshores han arribat els dos primers canvis del Baçra, donant entrada a Raphinha i Ferran Torres per Busquets i Pedri. Poc després ha estat el torn d'Eric Garcia i Ansu Fati, que han entrat per Koundé i Dembélé, amb poc més de vint minuts de partit. I el Barça s'ha reactivat una mica. Sobretot els que han aportat perill han estat tant Ansu com Balde, trencant línies constantment per la seva velocitat. Pablo Torre ha completat el carrusel de canvis, que ha entrat per Lewandowski.

Sergio Busquets derrotado Barça Bayern / Foto: EFE
Sergio Busquets mirant la gespa / Foto: EFE

I tot i una mica de forces renovades al final, el Barça no ha pogut fer mal al Bayern de Munic, que ha conservat el marcador i s'ha imposat amb solvència al Camp Nou, marcant Pavard el tercer gol alemany en l'última jugada del partit. I ja van sis victòries consecutives dels bavaresos contra els culers. I ara el Barça ja pot pensar en l'Europa League. El partit del proper dimarts contra el Viktoria Pilsen serà un mer tràmit.