El derbi català entre el Girona i el RCD Espanyol ha anat adquirint tensió recentment. Però en el darrer enfrontament entre ambdós conjunts s'han traspassat tots els límits que pot tenir una rivalitat esportiva, ja que diversos aldarulls en forma d'insults, llançaments d'objectes i encaraments han envaït el gol nord de Montilivi, fins al punt d'obligar els Mossos d'Esquadra a intervenir per pal·liar la situació. 

Una polèmica sembrada durant tota la setmana 

Ara bé, la polèmica entre ambdues aficions no ha estat gaire sorprenent. Ja es preveia un escenari carregat de tensió. Perquè durant la setmana hi ha hagut una important polèmica al voltant de les normes d'accés per a l'afició perica. En un comunicat emès durant la previda del partit, el conjunt gironí va voler deixar clar que "el Girona vol recordar que, tal com indiquen les normes per accedir a l'estadi, tenir actitud d'aficionat visitant en zona local pot suposar l'expulsió de l'estadi". 

Unes línies que van encendre l'afició perica, que va respondre a través de la Federació Catalana de Penyes de l'Espanyol (FCPE). "L'afició de l'Espanyol sempre lluirem amb respecte i orgull el nostre sentiment", va assegurar l'entitat de penyes del club barceloní. Amb aquest context, la tensió entre les dues aficions ha acabat amb uns aldarulls originats, principalment, en la zona limítrofa entre l'afició visitant i la local. 

Polèmica dintre i fora del camp 

Tot això ha desembocat en un derbi català d'alt voltatge, per la tensió viscuda tant al terreny de joc, com, sobretot, a les graderies de Montilivi. I segons ha avançat el portal Principal.cat, a la zona del gol nord, prop de l'espai visitant, els que han acabat expulsats de l'estadi gironí han estat diversos ultres de l'Espany, que han protagonitzat el gran gruix de les baralles físiques i verbals. 

Però la polèmica entre ambdós conjunts no s'ha quedat en els fets succeïts a les graderies, sinó que durant el partit també hi ha hagut molta divisió entre els futbolistes. Sobretot per les decisions arbitrals, ja que els barcelonins s'han sentit perjudicats en el penal decisiu que ha transformat Stuani i en una expulsió a les acaballes del partit. Després del matx, Sergi Darder ha declarat que “si dic el que vull em sancionaran”, alimentant encara més el conflicte en un derbi català embrutat pels aldarulls entre aficionats.