No ha estat el dia d'Alberto Contador i ha perdut 28 segons respecte Chris Froome i 22 amb Nairo Quintana en la tercera etapa de la Vuelta a Espanya. El guanyador de l'etapa ha estat Alexandre Geniez, que s'imposava en la ronda espanyola per segona vegada.

Tocava la primera rampa exigent amb un final mortal al Mirador d'Ézaro amb uns últims dos quilòmetres gairebé impossibles de pujar. Unes rampes que arribaven al 30% de pendent s'han convertit en un autèntic trencacames. El primer perjudicat ha estat Alberto Contador, que tot i semblar que tenia cames, ha acabat cedint 30 segons a meta, que ja arriben al minut i mig respecte els grans favorits.

L'equip Movistar ha estat immens. Domini total de l'etapa i un últim ascens en grup que ha acabat destrossant els rivals. En la primera accelerada un gran grup de l'equip espanyol ha marxat amb Quintana, Valverde i Contador. Froome s'havia quedat enrere.

Les bones cames dels ciclistes del Movistar han fet que intentessin atrapar el líder de l'etapa, Alexandre Geniez, que finalment tindria més bones cames que ningú i guanyaria sense oposició. Atac del jove Rubén Fernández del Movistar a menys d'un quilòmetre, segon de l'etapa i liderat.

Per darrere d'ells arribava Valverde i un sorprenent Chris Froome que havia recuperat sensacions i havia avançat la resta de grans rivals. Quintana entrava a sis segons del britànic i Contador perdia gairebé mig minut.

Nou final en alt

La quarta etapa de la Vuelta 2016 acabarà a San Andrés de Teixido amb un final en un port de 2a categoria. L'Alt del Mirador de Veixia serà el final d'11,2 quilòmetres d'ascens que tornarà a posar a prova els grans favorits.

Etapa 3: Marín - Mirador d'Ézaro

  Nom Equip Temps
1  Alexandre Geniez FDJ 4h28'36"
2  Rubén Fernández Movistar +21"
3  Alejandro Valverde Movistar +26"
4  Chris Froome Sky m.t.
5  Esteban Chaves Orica m.t.
6  Nairo Quintana Movistar +32"
7  Igor Antón Dimension Data m.t.
8  Samuel Sánchez BMC +54"
9  Alberto Contador Tinkoff m.t.
10  Gianluca Brambilla Etixx m.t.

 

General Vuelta a Espanya

  Nom Equip Temps
1  Rubén Fernández Movistar 9h16'07"
2  Alejandro Valverde Movistar +7"
3  Chris Froome Sky +11"
4  Esteban Chaves Orica +17"
5  Nairo Quintana Movistar m.t.
6  Samuel Sánchez BMC +46"
7  Peter Kennaugh Sky +47"
8  Leopold Konig Sky +51"
9  Dani Moreno Movistar +58"
10  Gianluca Brambilla Etixx +1'01"
11  Simon Yates Tinkoff +1'23"
12  Alberto Contador Tinkoff +1'31"

 

Gianni Meersman Vuelta Espanya Efe
Vuelta a Espanya Meersman guanya i Kwiatkowski és el nou líder Bernat Aguilar
Gràcies en català Jocs Olímpics Rio 2016 Captura
Jocs Olímpics Rio 2016 s'acomiada en català El Nacional