Passen els dies i la invasió d'Ucraïna per part de Rússia genera encara més conseqüències per al país presidit per Vladímir Putin. I els efectes de l'ofensiva bèl·lica també arriben al món de l'esport.

En els últims dies s'han confirmat les expulsions dels equips russos i de les seleccions de les competicions futbol i de bàsquet. Així com el canvi de seu de la final de la Champions League. També com la Fórmula 1 cancel·lava el Gran Premi que s'havia de disputar al circuit de Sotxi. O al judo, Putin perd la presidència d'honor. I ara hi ha una nova mesura que ha pres la marca que patrocinava i produïa les equipacions de la selecció de Rússia de futbol.

Estadi Mundial Russia   EFE

Un estadi de futbol rus abans d'un partit del passat Mundial del 2018 / EFE

Adidas cancel·la el seu contracte amb Rússia

El fabricant d'articles esportius Adidas ha interromput amb efectes immediats la col·laboració de patrocini amb la Federació de Futbol de Rússia. Una altra reacció ràpida després de la invasió russa d'Ucraïna del dijous passat. Per tant, aquesta separació d'Adidas suposa un nou cop per a Rússia.

Precisament, la marca alemanya va facturar 584 milions d'euros a Rússia i a les Comunitat d'Estats Independents a l'any 2020, que és un 11% menys que el 2019. Això vol dir que Adidas encara perdrà més pes a Rússia, però el negoci rus només és d'un 3% del volum total de la marca alemanya.

La decisió, a més, arriba just després que la FIFA també hagi exclòs el combinat rus del Mundial del Qatar. Rússia havia d'afrontar la repesca per accedir al campionat del món, però ja ha quedat fora de la competició.

Adidas sede EuropaPress

La seu d'Adidas / EuropaPress

Més suspensions per a Rússia i Bielorússia al món de l'esport

En la mateixa línia, també ha actuat la Federació Internacional d'Atletisme (World Athletics), que ha acordat aquest dimarts excloure de tots els seus campionats els atletes, personal de suport i directius de Rússia i Bielorússia per la invasió d'Ucraïna. Això significa que els primers efectes en les competicions començaran en els Campionats del Món a l'aire lliure d'Oregon i en pista coberta de Belgrad, a més dels campionats de marxa per equips de Masqat, a Oman.

En tennis, la Federació Internacional de Tennis ha expulsat Rússia i Bielorússia de la Copa Davis i de la BJK Cup, però els tennistes podran seguir competint a nivell individual sense representar el seu país.

Entre les moltes mesures adoptades en el món de l'esport també destaca que el consell d'administració de Rugby Europe ha acordat la suspensió de les federacions de Rússia i Bielorússia com a membres d'aquest organisme. Però també han decidit cancel·lar la seva participació a totes les competicions continentals en totes les categories d'edat.

 

Imatge principal: La pilota de la Champions League de la marca Adidas / EuropaPress