La Fórmula 1 ha anunciat aquest divendres la cancel·lació del Gran Premi de Rússia, que s'anava a disputar al circuit de Sochi al setembre, a causa de la invasió russa d'Ucraïna. "La Fórmula 1  visita tots els països al voltant del món amb la visió positiva d'unir la gent i d'ajuntar nacions. Estem veient com es desenvolupa la situació a Ucraïna amb tristesa i impactats. Esperem un canvi i una resolució pacífica", ha dit la FIA en un comunicat. "Aquest dijous a la tarda, la FIA, juntament amb equips, parlem sobre la posició que té el nostre esport i la conclusió és que és impossible portar a canvi el Gran Premi de Rússia en les circumstàncies actuals", ha afegit. La temporada 2022 de Fórmula 1 començarà el proper 20 de març a Bahrain. Encara no s'ha oficialitzat quin Gran Premi substituirà el de Sochi.

TUIT formula 1 rusia

La UEFA tampoc no es jugarà a Rússia

La notícia arriba al mig dels test de pretemporada que s'estan realitzant aquests dies al circuit de Montmeló. Aquest és el segon gran esdeveniment esportiu que Rússia perd a causa de la seva guerra amb Ucraïna, després que la UEFA anunciés aquest divendres que la final de la Lliga de Campions del proper 28 de maig es disputarà a París, a l'estadi de Saint-Denis, en lloc de Sant Petersburg com estava programat. El Comitè Executiu de l'organisme, convocat ahir de manera urgent després de la incursió militar russa en territori d'Ucraïna i "la greu escalada de la situació de seguretat a Europa", ha comunicat aquesta mesura després de condemnar enèrgicament l'acció de l'exèrcit rus.

L'Executiu, del qual formen part entre d'altres el president de la Federació Russa, Alexander Dyukov, i el de la Ucraïnesa, Andrii Pavelko, també ha decidit que els clubs i les seleccions nacionals russes i ucraïneses que competeixen en competicions de la UEFA hauran de jugar els seus partits a casa en seus neutrals fins a nou avís. En un comunicat, la UEFA va mostrar el seu agraïment i reconeixement al president de la República Francesa, Emmanuel Macron, pel seu suport personal i el seu compromís perquè el partit més prestigiós del futbol de clubs europeu es traslladi a França en un moment de crisi sense precedents. "Juntament amb el govern francès, la UEFA recolzarà plenament els esforços de les múltiples parts interessades per garantir la provisió de rescat per als jugadors de futbol i les seves famílies a Ucraïna, que s'enfronten a un terrible sofriment humà, destrucció i desplaçament," ha afegit.