Les Forces Armades Russes han començat aquesta matinada, en horari peninsular, la invasió d'Ucraïna, per ordre de Vladímir Putin, que en un missatge ha exigit al govern la desmilitarització del país, la qual cosa s'ha traduït en l'inici de bombardejos i, en conseqüència, l'inici de la guerra entre ambdós territoris.

El Barça havia de jugar a Sant Petersburg i a Moscou

Un conflicte de tal magnitud afecta a tots els estrats i a tots els àmbits de la societat, i l'esport no és aliè a això. I és que, el FC Barcelona de bàsquet, que havia de viatjar avui a Rússia per concentrar-se i jugar dos partits d'Eurolliga ja ha anunciat que ha anul·lat aquest viatge vist tot el succeït, i el que es preveu que pugui succeir en els propers dies. El club, en els comptes oficials de les xarxes socials de la secció de bàsquet ha publicat el següent comunicat:

nick calathes kulagin barça bàsquet zenit eurolliga europa press

Calathes, en una acció contra el Zenit / Europa Press

"Us informem que, arran de les informacions aparegudes en les últimes hores sobre el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, el FC Barcelona ha decidit no viatjar avui cap a Sant Petersburg. Aquesta tarda estan previstes reunions diverses amb les parts implicades i s'acabarà prenent una decisió sobre això en les pròximes hores. Recordem que l'equip té dos partits en terres russes, aquest divendres contra el Zenit de Sant Petersburg i aquest diumenge vinent a Moscou, a la pista del CSKA."

L'Eurolliga volia mantenir el calendari

Poc abans del comunicat del Barça, la pròpia Eurolliga havia emès el seu propi comunicat, en anglès, que forçava els equips a seguir amb el seu calendari, una cosa a la qual el Barça s'ha oposat:

"Arran dels esdeveniments a Ucraïna, l'Eurolliga està constantment monitorant la situació i seguint les decisions preses per les autoritats nacionals i internacionals. L'Eurolliga continuarà amb el calendari programat de la competició tret que es posi en risc la integritat dels equips participants o existeixin decisions governamentals que impedeixin de disputar els partits sota circumstàncies normals.

jokubaitis cska moscu barça eurolia europa press

Jokubaitis, en el partit contra el CSKA de Moscou al Palau / Europa Press

Els 18 equips de l'Eurolliga es reuniran aquest divendres per analitzar el desenvolupament dels esdeveniments i prendran les mesures necessàries, si convé. Qualsevol altra situació que pugui afectar el desenvolupament de la competició serà publicat a les plataformes oficials."

Tot i que la primera postura de l'organisme gestor de la máxima competició continental de bàsquet era aquesta, finalment ha accedit a ajornar el partit que Barça i Zenit havien de jugar a partir de les 18:00h de divendres. Després d'aquesta decisió, l'Eurolliga ha anat a més i ha acabat suspenent tots els partits de la jornada amb la participació d'un equip rus.

És a dir, a banda del Zenit-Barça de divendres, també han quedat ajornats fins a nova ordre el Bayern-CSKA de Moscou i el Baskonia-Unics Kazan que s'havien de jugar avui. Els 18 clubs participants de l'Eurolliga tindrán una reunió divendres amb la mateixa Eurolliga per saber les mesures definitives, per la qual cosa segueix sent una incógnita si el CSKA-Barça de diumenge es jugarà o no.

 

Imatge principal: Jugadors del Barça i el Zenit de Sant Petersburg, en el partit que van disputar en Barcelona / Europa Press