Rafael Leao s'ha cansat d'esperar un projecte guanyador del Milan. El conjunt rossonero no ha construït l'equip campió que li van prometre al jugador perquè l'any passat renovés el seu contracte, la qual cosa ha provocat que l'extrem li demani al seu representant, Jorge Mendes, que li busqui una sortida per al pròxim estiu. A les portes de complir 25 anys i després de 4 temporades en San Siro, Leao ha decidit que ha arribat el moment de canviar d'aires, de buscar un club en el qual poder aspirar a complir el seu gran somni, guanyar la Champions League.

🔴 Nàpols - Barça avui, DIRECTE
 

En un primer moment, Jorge Mendes va estudiar la possibilitat de moure Rafael Leao al Barça, en considerar que el portuguès podria ser la nova estrella d'un equip que necessita noves figures, però no va tardar a adonar-se que era una operació impossible per la delicada situació econòmica de l'entitat blaugrana. El Milan no traspassarà la seva estrella per menys de 100 milions d'euros, la qual cosa automàticament descarta el Barça.

Rafael Leao escalfament / Foto: Europa Press
Rafael Leao, en un escalfament del Milan / Foto: Europa Press

El Chelsea, a per Leao

Jorge Mendes, de fet, és conscient que Rafael Leao només pot anar a la Premier League, l'únic campionat en el qual hi ha prou diners per completar una operació d'aquesta magnitud. I el club que més interès ha mostrat fins ara és el Chelsea, que després d'una temporada horrible, per oblidar, sortirà al mercat amb tot a la recerca de grans fitxatges. El conjunt blue té diners i la necessitat de regenerar la seva plantilla, a més que Leao veuria amb molt bons ulls convertir-se en la nova estrella d'un dels grans equips de la Premier League.

El Chelsea, a més, té l'avantatge de tenir a la seva plantilla diversos jugadors que podria afegir en l'operació, ja que el Milan necessita futbolistes de nivell i acceptaria abaratir l'operació amb jugadors, conscient que serà més econòmic fitxar-los així que havent de sortir al mercat.

Rafael Leao Milan / Foto: Europa Press
Rafael Leao, celebrant un gol amb el Milan / Foto: Europa Press

Rafa Leao, en constant creixement

Nascut fa 24 anys a Almada, al districte de Setúbal, Rafael Leao va entrar amb només 8 anys en les categories inferiors de l'Sporting de Portugal, on sempre va ser una de les grans perles dels seus equips inferiors. Amb només 17 anys va aconseguir debutar amb el primer equip, però després de només 5 partits ja va ser traspassat, al Lilla francès, que va pagar 20 milions d'euros per incorporar-lo a l'equip. I la seva experiència a França tampoc no va durar gaire, ja que només va necessitar una temporada per demostrar ser un dels grans talents del futbol europeu, per la qual cosa el Milan va posar a sobre de la taula 49,5 milions d'euros.

I a San Siro, ara sí, Rafael Leao va decidir assentar-se, creixent any rere any, millorant sempre els seus registres i la seva incidència en el joc. En la temporada 2021/22 va aconseguir el seu primer títol, l'Scudetto, i la temporada passada va firmar el seu millor any, en marcar 16 gols i donar 12 assistències, el que li va valer una renovació multimilionària. Aquesta temporada ha reduït els seus registres, per la qual cosa el Milan ja no veuria amb tan mals ulls traspassar-lo, sempre que fos per 100 milions d'euros. Jorge Mendes ja treballa en el seu canvi d'aires