Un dels grans dubtes del polèmic viatge del Reial Madrid a Pamplona de divendres era saber per què l'avió es va enlairar quan en aquells moments, passades les 22h, segons algunes informacions l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas havia cessat la seva activitat per les terribles condicions meteorològiques que en aquells moments estava provocant la borrasca Filomena i que, entre moltes altres incidències, va evitar que l'expedició del Athletic Club aterrés a Madrid, obligant al seu avió a tornar a Bilbao.

"En aquell moment, l'aeroport sí que estava operatiu, però oferia moltes dificultats per oferir vols. L'avió del Reial Madrid va sortir en el moment de transició entre la suspensió definitiva de vols. L'última paraula va ser del pilot, que va entendre que es donaven les condicions de seguretat per procedir a l'enlairament. "Que el Reial Madrid viatgés a Pamplona va ser decisió del pilot", ha assegurat aquest diumenge José Luis Ábalos, ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Benzema Reial Madrid Osasuna EFE

Benzema, envoltat de jugadors de l'Osasuna, en el partit d'aquest dissabte / EFE

El Madrid, atrapat a Pamplona: viatjarà directament a Màlaga

Mentrestant, el Reial Madrid segueix a Pamplona, pel bloqueig que continua afectant Barajas, la qual cosa ha provocat que el club blanc hagi decidit passar una altra nit més a Navarra. Finalment, davant de la impossibilitat de tenir la certesa que aquest dilluns podran tornar a Madrid sense incidències, el club ja ha decidit que l'expedició es desplaçarà directament a Màlaga, on començarà a preparar el partit de la Supercopa contra l'Athletic Club de dimecres vinent.

A més dels problemes en el desplaçament, en el Reial Madrid també consideren que els camps d'entrenament de Màlaga estaran en millors condicions que els de Madrid, on s'espera una onada de fred les pròximes jornades.

Ministre Ábalos EFE

José Luis Ábalos, ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana / EFE

Segueix la guerra Reial Madrid-LFP

Un altre dels punts calents de tot l'embolic de l'Osasuna-Madrid ha estat la recrudescència de la guerra entre el club blanc i la LFP (Lliga de Fütbol Profesional), un enfrontament al qual dissabte van posar-hi veu Zidane i Courtois, que es van queixar públicament de la disputa del partit i del tracte rebut. "El que ha fet la Lliga és lamentable. Que això anava a passar se sabia des de feia temps, però ens van obligar a enlairar-nos en un aeroport congelat, Han de pensar que els futbolistes som éssers humans, no un espectacle. Hem vingut a l'estadi amb la carretera plena de neu. Cal mirar per la seguretat de la gent. També tenim famílies", va afirmar un enutjat Courtois.

Segons ha informat aquest diumenge el periodista Isaac Fouto a la Cadena COPE, per facilitar la tornada del Reial Madrid, la Lliga els hi ha proposat volar el matí d'aquest diumenge de Pamplona a Valladolid i d'allà en bus a Madrid, un pla que el club blanc, enfrontat amb la Lliga, ha desestimat.

 

Imatge principal: l'estadi del Sadar de Pamplona, poc abans de l'inici del Osasuna-Reial Madrid / EFE