"El partit no s'havia d'haver jugat. Això no és un partit de futbol, no hem vist un partit de futbol. Jugar així és molt complicat, però al final han pres la decisió de jugar. Tots a la plantilla estan molestos". Així de crític es va mostrar Zinedine Zidane a la sala de premsa del Sadar després d'un altre pèssim partit del seu equip, que no va passar del 0-0 inicial contra el penúltim de la Lliga, l'Osasuna.

I és que les condicions meteorològiques, tan complicades per al Reial Madrid com per als rojillos, han estat l'excusa perfecta per justificar una altra actuació nefasta del conjunt blanc.

Hazard Osasuna Reial Madrid EFE

Hazard no va aparèixer en el partit contra l'Osasuna / EFE

Per al Madrid, la Lliga és la culpable

Les queixes del primer equip del Reial Madrid en públic i del club entre bambolines no deixen de ser un altre capítol més de la guerra que l'entitat blanca manté contra la Lliga, a la que acusa d'haver obligat l'expedició a viatjar a Pamplona malgrat la borrasca Filomena. "El que ha fet la Lliga és lamentable. Que això anava a passar se sabia des de feia temps, però ens van obligar a enlairar-nos en un aeroport congelat, Han de pensar que els futbolistes som éssers humans, no un espectacle. Hem vingut a l'estadi amb la carretera plena de neu. Cal mirar per la seguretat de la gent. També tenim famílies", va afirmar Courtois a Pamplona. "Sabíem que si no venim perdríem els tres punts, però només cal veure com estan les carreteres o els aeroports. No som marionetes", va afegir el belga.

Osasuna Reial Madrid EFE

Els operaris de l'Osasuna van treballar incansablement perquè el partit es pogués disputar / EFE

El viatge de la discòrdia

Tot va començar dijous passat, quan la Lliga, amb la previsió meteorològica a la mà, va recomanar al Reial Madrid no viatjar dissabte al matí, com el club tenia previst, sinó divendres. El Madrid, de mala gana, va acceptar, encara que en comptes de fixar el seu vol per al matí, quan encara no hi havia previstos problemes amb la borrasca, el va fixar per a les 19h. Com era d'esperar, a l'hora de l'enlairament l'avió es va quedar a terra, ja que ja en aquells moments les condicions eren pèssimes.

Es van iniciar llavors unes hores de màxima bogeria, amb informacions creuades de tota mena, fins al punt que algunes fonts afirmaven que el Reial Madrid ja va demanar en aquell moment la suspensió del partit. Finalment, passades les 22h, l'avió va sortir cap a Pamplona.

Florentí Perez president Reial Madrid Europa Press 3

Florentí Pérez, president del Reial Madrid / Europa Press

L'horari de l'Osasuna-Madrid, una altra disputa

L'embolic, però, només acabava de començar. I és que dissabte va sorgir una altra disputa, l'hora del partit, fixat per a les 21h. Per a les 16:30h, les previsions anunciaven una gran nevada, pel que es va començar a filtrar que el Madrid havia demanat avançar el partit a les 16:15h, horari lliure després de l'ajornament de l'Atlético-Athletic. A hores d'ara, encara hi ha periodistes que afirmen que fonts del Madrid així ho asseguren i uns altres que mantenen que des del club ho neguen.

Sent impossible avançar el partit per temes logístics, la Lliga va certificar l'hora prevista, i com a pla B va fixar per a aquest diumenge, a les 12 del migdia, una segona hora. Al final, el gran treball dels operaris de l'Osasuna i una nevada menys copiosa de l'esperat van permetre que el partit es disputés, i en unes condicions acceptables. El Madrid, però, no va passar de l'empat, per la qual cosa l'excusa de la neu era perfecta per justificar la punxada i, de passada, per afegir més llenya a la guerra que manté amb la Lliga.

President Lliga Javier Tebas Europa Press

Javier Tebas, president de la Lliga / Europa Press

El Reial Madrid, en contra de la Lliga

I és que només cal veure els temes principals amb els quals el Marca i l'As obren aquest diumenge els seus portals web per entendre que el Madrid manté ben viva la seva guerra contra la Lliga. "La guerra que no té final", escriuen al Marca. "Clamor contra la Lliga", titulen a l'As.

Perquè les queixes del Reial Madrid en el tema del viatge a Pamplona se centren en la Lliga, a la qual acusen d'haver-los obligat a viatjar en unes condicions adverses, uns arguments que s'afegeixen a les queixes passades pels horaris fixats per l'organitzador de la competició, segons el club blanc sempre en contra dels seus interessos, o a les famoses repeticions de les accions del VAR a les retransmissions dels partits, que com fa uns dies va afirmar Florentino Pérez, també busquen perjudicar el Reial Madrid.

I al rerefons apareix l'enuig de Javier Tebas, president de la Lliga, pel suport de Florentino Pérez a la creació d'una Superlliga Europa i, és clar, la guerra sense treva que des de fa temps mantenen la Lliga i la RFEF.

 

Imatge principal: Zinedine Zidane, al partit Osasuna-Reial Madrid / EFE