El Barça guanya 5 milions d'euros en l'últim partit de la temporada que s'ha disputat a Sydney, i poc més. Ousmane Dembélé, Adama Traoré i Ansu Fati han evitat el ridícul contra l'A-Leagues All Stars d'Austràlia (2-3).

Un amistós que és un entrenament

Un equip bastant titular s'ha presentat a l'Accor Stadium, però el futbol mostrat i l'actitud ha estat com la d'un entrenament. Els blaugrana, molt superiors en qualitat, no han estat a l'alçada en entrega. El conjunt australià s'ha mostrat més actiu i amb moltes més ganes davant de 60.114 espectadors. Però encara que el Barça no ha estat el millor Barça, sí que les ocasions i el perill han estat majoritàriament culers.

Ousmane Dembele Barca Sidney EFE
Ousmane Dembélé jugant a Sydney / EFE

El primer avís ha estat d'Alejandro Balde amb un xut que el porter rival ha hagut de treure de sobre la línia de gol. Després han aparegut Ronald Araujo, Adama Traoré, Pablo Gavi... i un Ousmane Dembélé molt i molt actiu. L'extrem francès ha comandat l'equip culer en atac, ja que ni Sergio Busquets ni Álvaro Sanz han pogut governar el mig del camp per la falta de moviment dels seus companys. I Luuk de Jong, acomiadant-se del Barça, tampoc ha estat decisiu com a davanter centre.

I després d'un ensurt al quart d'hora de joc que ha acabat amb una bona intervenció de Marc-André Ter Stegen, ha arribat el patiment culer de veritat. Samuel Umtiti, retrobant-se sobre la gespa després de mesos de veure el futbol des de la banqueta, ha patit una entrada que ha estat a punt d'acabar amb lesió. Qui sí s'ha lesionat ha estat l'australià Jason Davidson, que ha deixat el seu lloc a l'Adama Traoré del conjunt d'estrelles de la lliga australiana a la mitja hora de joc.

I poc després ha arribat el primer gol del partit. Dembélé ha seguit governant el partit i, ja havent intentat diversos xuts a la porteria rival, finalment ha arribat el seu gol. Errada en la sortida de pilota dels australians, recuperació del Barça i definició perfecta de Dembélé al contracop. El seu últim gol amb el Barça?

La festa dels gols

Sense més moviments del marcador abans del descans, el Barça ha fet la primera substitució a la mitja part: Ter Stegen ha deixat el seu lloc a Arnau Tenas. Però aleshores han arribat les pitjors notícies per al Barça. Al minut 46, gol de Reno Piscopo després d'una aturada insuficient del porter català. I al 52, gol de l'Adama Traoré rival després d'un mal balanç defensiu del Barça.

I veient que s'estava confirmant el ridícul, Xavi Hernández ha fet més canvis: han entrat Jordi Alba, Antonio José Aranda i Pierre-Emerick Aubameyang. Els blaugrana han fet un pas endavant i l'Adama Traoré culer ha fet l'empat al minut 72. I més canvis del Barça: entren Ansu Fati, Frenkie de Jong i Mika Mármol.

I en aquest moment sí que s'ha vist clarament que el Barça guanyaria el partit. Al cap de res, De Jong ha accelerat el joc i Ansu Fati ha tingut una ocasió molt clara. I a la següent, jugada molt bona d'Aranda i, ara sí, gol d'Ansu Fati als 4 minuts de saltar al camp.

Després Jandro Orellana ha entrat per un ovacionat Busquets, i el partit ja s'ha acabat. El Barça ha continuat atacant i no ha patit més en defensa, excepte per un xut al pal de Garang Kuol. L'àrbitre ha xiulat el final i el conjunt blaugrana acaba la temporada amb una victòria a Sydney. I molts dels jugadors del Barça hauran vestit la samarreta culer per última vegada. Arriba el moment de fer canvis a can Barça.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols a Sydney / EFE