Frenkie de Jong és un dels temes de l’estiu a can Barça. El neerlandès és considerat per Xavi Hernández un futbolista fonamental en el projecte esportiu, però la seva alta cotització al mercat i el seu sou desorbitat fan que hagi passat de ser un jugador intocable a un de transferible. 

Amb el Manchester United es va acordar el seu traspàs en 75 milions d'euros fixos més 10 en variables, però els Red Devils van retirar la seva oferta davant la manca de predisposició del jugador a marxar de Barcelona i el Chelsea va aparèixer en escena. Els londinencs també estan disposats a invertir una gran quantitat pel migcampista neerlandès, però de Jong exigeix un salari allà on vagi a l'altura del que té acordat amb el Barça.

Frenkie de Jong serio Barca EuropaPress
Frenkie de Jong, amb rostre seriós durant un partit amb el Barça / Foto: Europa Press

La clàusula firmada per Josep Maria Bartomeu que el Barça d'avui detesta

A l'estiu de 2019, el Barça va fitxar Frenkie de Jong a canvi de 86 milions d'euros. L'aleshores president, Josep Maria Bartomeu, va acordar amb el nouvingut un contracte fins a l'estiu de 2024 amb una clàusula que, avui, està portant al club pel camí de l'amargura. I tot i que va signar-li una prolongació l'any 2020, un dia abans de la seva dimissió, el futbolista de 25 anys encara està pendent d'allò que va acordar en aterrar per primer cop al Camp Nou.

Segons va avançar el director del diari Sport Lluís Mascaró a 'Directo Gol', Frenkie de Jong "passaria a cobrar 25 milions d'euros nets" aquesta temporada, xifra que el United "no li pot pagar" i "aquesta és la dificultat de l'acord". En aquell moment, era el Manchester United el millor situat per fitxar-lo, però davant la impossibilitat de fer-se amb el '21' del Barça, Erik ten Hag s'ha decantat per Carlos Casemiro. Sigui com sigui, el quid de la qüestió pel qual la sortida de Frenkie de Jong encara no s'ha produït és perquè, a banda de ser feliç a Barcelona, vol assegurar-se que al seu nou destí el retribueixin com l'entitat catalana.

El Chelsea segueix convençut a fitxar Frenkie de Jong

A diferència de com va passar amb el Manchester United, el Chelsea està disposat a esperar per tal d'acabar vestint amb els seus colors Frenkie de Jong. Tot apunta a què el seu futur es resoldrà en les últimes hores del mercat, però el cert és que a Joan Laporta li interessa enllestir les sortides en què el club treballa per tal de poder inscriure un Jules Koundé que, segons Sport, comença a enervar-se.

Amb tot, els londinencs volen tancar l'operació Aubameyang l'abans possible i, després, centraran tots els seus esforços en seduir el Barça i, sobretot, al seu migcampista.