De passar a ser una mera especulació, a ser una realitat: Frenkie de Jong està en venda. A finals de primavera, va començar a contemplar-se la possibilitat d'una sortida del migcampista neerlandès en forma de traspàs. Pel que es refereix a Xavi Hernández, de Jong és una peça "fonamental per al club". Tot i això, el fet de ser un dels futbolistes amb més valor de mercat de l'actual plantilla desbloqueja la situació d'un jugador que no deixa de ser titular indiscutible.

85 milions d'euros pesen molt per al Barça d'avui

Erik ten Hag, nou tècnic del Manchester United, vol al futbolista d'Arkel tant sí com no sota les seves ordres al seu nou projecte a Old Trafford. El cas és que el 21 del Barça va esdevenir un dels millors migcampistes del continent en aquella generació daurada de l'Ajax que dirigia el mateix ten Hag. Un equip sense aparents estrelles va assolir les semifinals de la Champions League a la temporada 2018/19, i al cap de pocs mesos de la fita, el Barça va fitxar Frenkie de Jong a canvi de 86 milions d'euros. 

Erik Ten Hag EuropaPress
Erik ten Hag, dirigint l'Ajax / Fotografia: Europa Press

L'aleshores president, Josep Maria Bartomeu, va acordar amb el nouvingut un contracte fins a l'estiu de 2024 amb una clàusula que, avui, està portant al club pel camí de l'amargura. I tot i que va signar-li una prolongació l'any 2020, un dia abans de la seva dimissió, el futbolista de 25 anys encara està pendent d'allò que va acordar en aterrar per primer cop al Camp Nou. Segons ha avançat el director del diari Sport Lluís Mascaró a 'Directo Gol', Frenkie de Jong "passaria a cobrar 25 milions d'euros nets" la pròxima temporada, xifra que el United "no li pot pagar" i "aquesta és la dificultat de l'acord".

"L'operació entre Barça i Manchester United està pràcticament tancada"

El periodista Fabrizio Romano ja avançava en la darrera setmana que el FC Barcelona i el Manchester United havien assolit l'acord pel que fa a la xifra del traspàs. Lluís Mascaró ho corrobora en la seva compareixença a 'Directo Gol', assegurant que "l'operació entre ambdós clubs està pràcticament tancada". Concretament, es parla d'una "operació al voltant de 80 milions d'euros" i que "falta veure el tipus de bonificacions i les variables".

Sigui com sigui, la clàusula que va incloure Josep Maria Bartomeu al contracte del futbolista i la voluntat del mateix de Jong de seguir vivint a la capital catalana complica l'entesa definitiva. Tanmateix, les negociacions es troben en la recta final.

 

Imatge principal: Frenkie de Jong, durant un partit amb el Barça / Fotografia: Europa Press