El fracàs del Barça a l'Europa League per segona campanya consecutiva, aquesta vegada contra el Manchester United, tindrà conseqüències. I no només en l'apartat de sortides, on diversos jugadors han cavat la seva pròpia tomba, i han demostrat que no tenen el nivell necessari per poder seguir a la plantilla un altre any més. També influirà en els possibles reforços que desitjaven realitzar, i que ara ja no serà possible, per dues raons.

La primera, perquè han deixat d'ingressar una quantitat de diners importants, i que han trastocat els comptes que Mateu Alemany havia fet a l'hora de pressupostar la temporada. I la segona, perquè hi ha diversos objectius que tenen molts dubtes sobre el projecte de Xavi Hernández, i que prefereixen estudiar l'oferta d'altres clubs. Així li ho han comunicat a Joan Laporta dos cracs, sent Bernardo Silva el primer que ha transmès aquest missatge.

A través del seu representant, el polèmic Jorge Mendes, ha fet saber que ja no es planteja un aterratge en el Camp Nou. Malgrat que l'estiu passat va fer tot el possible per desembarcar a la ciutat comtal, després que li prometessin que lluitarien per tots els títols, ara ja no té intenció de fer cap esforç. Si bé encara pensa a abandonar el Manchester City, en especial si es confirmen les sancions que poden rebre, abans escoltarà altres trucades.

Per exemple, la del Reial Madrid, que també ha sonat amb força per acollir a l'ex de l'AS Mònaco i del Benfica a les seves files. De la mateixa manera, Ilkay Gündogan, cap altra peça indispensable per a Pep Guardiola, tampoc no vol saber absolutament res del Barça. I s'havia especulat molt amb la seva arribada al juny, aprofitant que en aquell moment passarà a ser agent lliure, sent un dels candidats a ocupar el lloc de Sergio Busquets.

Tanmateix, el germanoturc prefereix marxar a un altre club on pugui continuar guanyant títols i lluitant per la Champions League, un trofeu que encara no ha pogut conquerir, després de perdre les dues finals que ha disputat.

El Bayern de Munic, el nou favorit per Gündogan

Malgrat haver militat en les files del Borussia Dortmund, el Bayern de Munic seria ara mateix el principal favorit per acollir Gündogan, que té decidit sortir de l'Etihad Stadium després de set anys, encara que sigui el capità de l'equip.

El que és segur és que ni ell ni Bernardo no firmaran pel Barça, per desgràcia per a Laporta.