Nervis als despatxos del Camp Nou després d'una nova desfeta europea. El Barça necessita més canvis i millores del seu equip perquè no pot seguir sense aspirar a guanyar tots els títols. I Xavi Hernández sap que s'han de fitxar nous jugadors i deixar marxar els futbolistes que no rendeixen.

El Barça haurà de desprendre's de futbolistes

El Barça està pendent d'aquest final de temporada, de saber quins jugadors acaben rendint i quins jugadors no funcionen i han de fer un pas al costat. Mateu Alemany, el director de futbol del Barça, ja comença a tenir clar quins són els plans que ha d'executar, però també depèn de més decisions internes dins del club blaugrana.

Mateu Alemany Barça / Foto: EFE
Mateu Alemany durant una roda de premsa del Barça / Foto: EFE

Xavi Hernández també sap el que vol i no està disposat a deixar marxar tots els jugadors que des del club blaugrana volen deixar marxar. La direcció esportiva culer pensa que Raphinha, Sergi Roberto i Franck Kessie no estan demostrant el nivell que toca en un equip com el Barça.

És per això que des del Barça ja han posat aquests tres noms com a precandidats a deixar el Barça el proper estiu. I després s'hauran d'afegir més futbolistes que no estan tenint ni protagonisme ni estan sent determinants sobre la gespa. Cal que tothom rendeixi i que tots facin del Barça novament un gran club d'Europa.

Xavi Hernández muy enfadado / Foto: Mark Cosgrove
Xavi Hernández cridant durant un partit del Barça / Foto: Mark Cosgrove

Sergi Roberto renovarà amb el Barça

Però d'aquests tres noms que ja comencen a aparèixer, sí hi ha un d'ells que Xavi Hernández ha prohibit deixar marxar. Es tracta de Sergi Roberto, un futbolista polivalent i que entén a la perfecció el joc del Barça. És com un regal per a Xavi, tot i que també sap que no és un futbolista per ser titular.

"Sempre rendeix, sempre té una bona nota, actitud espectacular, és un capità molt gran, altruista, que té molta empatia, que és del Barça...", va afirmar fa uns dies l'entrenador de Terrassa sobre Sergi Roberto. I això significa que des del cos tècnic culer segueixen pensant en ell com a jugador del Barça durant alguns anys més.

Sergi Roberto gol Barça / Foto: Europa Press
Sergi Roberto celebrant un gol amb el Barça / Foto: Europa Press

Sergi Roberto acaba contracte al final d'aquesta temporada, però està previst que en els propers dies es confirmi la renovació. Seria per una temporada més i una altra vegada ajustant el seu sou a les necessitats del club blaugrana. Com a capità torna a demostrar que ho fa tot pensant en el Barça i buscant el millor per a totes les parts. És un jugador de club i d'aquells que costa molt de trobar en el món del futbol actual.