El Barça esgarrapa un resultat que pot ser decisiu en el camí cap a la final de Kiev. Leo Messi i Andrés Iniesta, amb rols diferents, han fabricat el gol de l’empat en una jugada molt similar a la del 2009. El Chelsea ha sabut imposar la seva llei en un partit de xoc d’estils.

El partit de Londres assenyala Paulinho, que ha estat l’elegit per fer de quart migcampista. A més, també evidencia que Ernesto Valverde prefereix, a dia d’avui, Aleix Vidal per davant d’Ousmane Dembélé.

L’1x1 del Chelsea-Barça

Ter Stegen: Superat

Els pals s’han aliat amb ell per evitar el gol de Willian en dues ocasions. No ha pogut fer res per aturar el tercer xut del migcampista brasiler, que s’ha colat entre un munt de cames. El plantejament del Chelsea i la falta d’encert dels davanters londinencs no li han donat més feina.

Sergi Roberto: Pulmó

El Chelsea jugava sense un extrem pur i s’ha hagut de veure les cares amb Marcos Alonso, un lateral amb molt recorregut. Roberto no ha tingut problemes per assecar-lo durant tot el partit i emportar-se pilotes dividides en diferents zones del camp.

Gerard Piqué: Impecable

Ha estat el corrector dels desajustos de la defensa del Barça. El central ha posat punt final a un contracop de Willian que era mig gol i ha tornat a liderar l’equip des del darrere. No ha pogut tenir incidència amb la pilota als peus.

Samuel Umtiti: Suficient

No ha destacat. Ni per bé ni per malament. La falta d’una referència en atac l’alliberava de compromisos defensius, però l’obligava a assumir més responsabilitats. El gol de Willian passa a centímetres del seu peu esquerre.

Jordi Alba: Taponat

La falta d’espais ha condicionat el seu partit. No ha pogut desplegar-se en atac per l’estratègia del Chelsea d’acumular homes per darrere de la línia del mig del camp. Ha trobat un soci en Iniesta, formant una de les societats més prolífiques del partit.

Paulinho: Obstacle

Valverde ha tornat a confiar en ell com a complement del mig del camp. Avui l’ha enviat a la banda dreta, un hàbitat desconegut per ell. No ha sabut associar-se amb els seus companys i ha entorpit totes les possessions. Ha intentat despenjar-se en atac, però la falta d’espais al sistema del Chelsea li ha impossibilitat la missió. Ha estat el primer canvi.

Ivan Rakitic: Tímid

Una targeta groga en els primers minuts ha marcat a foc el seu partit. Ha fet un pas enrere per jugar al costat de Sergio Busquets, però ha estat molt limitat. La por a l’expulsió no l’ha deixat desplegar-se, però Valverde l’ha mantingut sobre el camp fins l’últim minut.

Sergio Busquets: Pesat

No ha tingut el seu millor dia. La idea d’Antonio Conte, entrenador blue, era acumular molts migcampistes per curtcircuitar les possessions eternes del Barça. Ha perdut pilotes que han acabat en contracops i s’ha desgastat en excés perseguint rivals.

Andrés Iniesta: Clarivident

Ha aprofitat un regal del central del Chelsea Andreas Christensen per assistir Leo Messi i fer un gol que val or. Els dos jugadors s’han intercanviat els papers per repetir, en la mateixa zona del camp, el decisiu gol del 2009.

Leo Messi: Decisiu

Ha estat la millor arma del Barça a Stamford Bridge. L’equip només aixecava la veu quan es trobava amb Iniesta. El Chelsea ha sabut construir una gàbia al seu voltant per minimitzar el seu impacte, però no ha pogut fer res per evitar el gol. L’1-1 suposa el punt final a una ratxa de vuit partits sense marcar-li al Chelsea.

Luis Suárez: Estèril

No guardarà un bon record d’aquest partit. Ha estat molt incòmode i ha tornat a evidenciar que el seu futbol perd nivell en espais excessivament reduïts. Només ha tingut una ocasió i s’ha topat amb la mà de Courtois. Ha acabat immers en una guerra de protestes amb l’àrbitre.

Aleix Vidal: Innocu

Valverde ha recorregut a ell per canviar el signe del partit i guanyar profunditat. Vidal ha passat per davant d’Ousmane Dembélé en la rotació, però ha entrat amb una marxa menys. No ha sabut connectar-se i la seva aportació al joc ha brillat per la seva absència.

André Gomes: Intranscendent

Només ha jugat dos minuts. El seu canvi, en el lloc d’Andrés Iniesta, tenia un objectiu clar: perdre temps.