La situació econòmica del Barça continua sent complicada. Encara que des de l'arribada de Joan Laporta la massa salarial del conjunt blaugrana s'ha anat reduint any a any, gràcies a les sortides de jugadors importants com Messi, Griezmann, Busquets, Jordi Alba o Gerard Piqué, la realitat és que encara té problemes a l'hora d'afrontar operacions d'un elevat calibre. La prova més recent d'això, el passat mercat de fitxatges, en el qual només va invertir 3,5 milions d'euros.

Una oferta de 100 milions d'euros irrefutable?

Així i tot, amb aquesta quantitat de diners, la secretaria tècnica culer va ser capaç de tancar els fitxatges d'Oriol Romeu, Ilkay Gündogan, Iñigo Martínez, Joao Félix i Cancelo. Cinc incorporacions que estan oferint un gran nivell durant els seus primers partits com a blaugrana. Ara bé, sembla difícil que el club barceloní pot repetir un estiu tan fructífer, sobretot tenint en compte que els dos jugadors de més nivell que han arribat, els dos 'Joaos', ho han fet en qualitat de cedits.

Joao Cancelo Joao Félix Barça / Foto: EFE
Joao Cancelo i Joao Félix, durant la seva presentació amb el Barça / Foto: EFE

Per aquesta raó, si el Barça voldrà reforçar altres posicions al llarg dels pròxims mercats de fitxatges, haurà abans de vendre alguna peça important. I en aquest sentit, un dels noms que sona per abandonar l'entitat culer deixant molts milions al club bareloní és Robert Lewandowski, que podria tenir una oferta considerable de l'Aràbia Saudita tant durant el pròxim mercat hivernal, que començarà l'1 de gener, com durant el pròxim estiu.

Robert Lewandowski, un futur incert al Barça

Segons ha recollit el portal digital Madrid-Barcelona, el futbol àrab estaria disposat a pagar 100 milions d'euros al Barça per aconseguir els serveis d'un Lewandowski que, encara que ha sumat bastants gols en les últimes jornades, no està brillant durant aquest inici de temporada. De fet, durant l'estiu passat ja es va especular amb aquesta oferta, però ni Joan Laporta ni el mateix jugador no van voler escoltar les propostes saudites.

Robert Lewandowski xuta Barça Celta|Cèltic / Foto: Europa Press - Javier Borrego
Robert Lewandowski xutant durant el Barça - Celta / Foto: Europa Press - Javier Borrego

Tanmateix, aquesta situació podria canviar el pròxim estiu, ja que si Lewandowski no eleva el seu nivell d'aquí a final de temporada, podria convertir-se en una oportunitat única per treure 100 milions d'euros per un jugador que amb l'arribada de Vitor Roque, que encara no se sap si es donarà el proper gener o durant l'estiu de 2024, podria perdre importància dins dels esquemes de Xavi Hernández. La negociació encara està en un punt mort, però sembla que l'Aràbia Saudita no abandonarà el seu somni de veure Lewandowski golejant al seu país.