El Barça ha hagut de suar tinta, però finalment ha aconseguit tancar els fitxatges de Joao Félix i Joao Cancelo abans del final del mercat de fitxatges. Ha estat una jornada trepidant, amb anades i vingudes a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i múltiples reunions, amb Mateu Alemany i Deco liderant les converses amb Jorge Mendes, representant d'ambdós jugadors. Tant Félix com Cancelo aterren al Barça en qualitat de cedits, per l'Atlètic de Madrid i el Manchester City, respectivament. En cap dels dos casos no hi ha opcions de compra, per la qual cosa la seva continuïtat haurà de tornar a negociar-se.

Feia dies que ambdues operacions estaven molt avançades, encara que no es podien concretar pels problemes del Barça a l'hora d'inscriure jugadors, pel Fair Play financer de la Lliga, a la qual cosa es va afegir un problema amb el cobrament dels 20 milions d'euros del fons alemany Libero, la qual cosa ha obligat Joan Laporta i la Junta Directiva a presentar un aval. Feia dies que Cancelo esperava a Portugal l'ok per desplaçar-se a Barcelona, mentre que Joao Félix ho seguia molt de prop mentre continuava treballant les ordres de Simeone.

Un tancament de fitxatges mogut

Tot s'ha començat a moure al matí, quan l'Atlètic de Madrid ha anunciat que Joao Félix no s'entrenaria per assumptes personals. Poques hores després, el portuguès ha estat caçat a Barcelona, camí d'un hotel de la ciutat. Paral·lelament, els dirigents del Barça continuaven negociant amb Jorge Mendes i Cancelo agafava un avió per viatjar a Barcelona i, tot seguit, desplaçar-se al mateix hotel en el qual hi havia Joao Félix.

Tot anava segons el previst, fins que ambdós jugadors portuguesos, en una mateixa furgoneta, s'han desplaçat fins a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, per acabar de concretar les operacions. El que semblava un impossible no fa tant temps acabava de tancar-se. Xavi Hernández disposarà del lateral dret demandat, Joao Cancelo, a més d'un jugador jove i diferencial com Joao Félix. El jugador de l'Atlètic de Madrid ha renovat fins al 2029 i ha rebaixat el seu salari, que serà assumit pel Barça aquesta temporada.

5 fitxatges per 3,4 milions d'euros

El Barça tanca el mercat de fitxatges havent aconseguit 5 fitxatges per només 3,4 milions d'euros. I és que els blaugrana han incorporat a Joao Félix i a Joao Cancelo com cedits i a Gündogan i Íñigo Martínez a cost zero, ja que acaben contracte. Només ha pagat per Oriol Romeu, i per un import de només 3,4 milions d'euros. El club necessitava fitxatges sense invertir, i ho ha aconseguit. Ara falta per veure si els fitxatges funcionen, encara que les sensacions en el club són molt positives.

A canvi, el club ha hagut de fer algunes vendes importants, a més d'aconseguir cedir Ansu Fati, Eric Garcia, Lenglet i Dest, per rebaixar la massa salarial. Dembélé ha marxat al PSG, per 50 milions d'euros; Kessié a l'Al-Ahli, per 12,50 milions; Nico González al Porto, per 8,40 milions; i Ez Abde, que jugarà al Betis.