Tots els partits ja han fet públics els seus programes electorals a Madrid per a les eleccions municipals 2023. Des de ElNacional.cat els hem recuperat per detallar les propostes de cada formació per transformar la ciutat després del 28 de maig. Si necessites consultar les promeses més destacades de cada partit o les seves mesures en un àmbit concret, aquí pots consultar els programes electorals de Más Madrid, PP i PSOE. 

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques


🔴 Resultats Eleccions Madrid 2023, DIRECTE | Última hora del escrutinio del 28-M
 

 

Programa electoral de Más Madrid 2023

El programa electoral de Más Madrid proposa construir una nova xarxa d'autobusos d'alta velocitat, regular el servei de VTC o construir 15.000 habitatges públics en 12 anys. L'alcaldable Rita Maestre també proposa regular els preus del lloguer, clausurar els apartaments turístics il·legals, crear una empresa pública d'energia o desenvolupar l'Observatori contra la LGTBIfòbia, 

Rita Maestre Mas Madrid 2023 Muncipales
Rita Maestre, candidata de Más Madrid a les eleccions municipals 2023. Foto: EFE

Programa electoral del PP a Madrid 2023

José Luis Martínez-Almeida promet la construcció de 204.000 habitatges, rebaixar l'IBI al mínim legal permès (0,4%) o impulsar noves línies d'autobús. Entre les 30 principals propostes del programa electoral del PP a Madrid també s'inclou una nova ordenança municipal per regular la convivència ciutadana i endurir les sancions de comportaments incívics i antisocials, ajudes als autònoms o un pla de foment de la natalitat. 

José Luis Martínez Almeida, alcalde de Madrid / Europa Press
José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid i candidat del PP. Foto: Europa Press

Programa electoral del PSOE a Madrid 2023

El programa electoral del PSOE a Madrid inclou un projecte ambiciós anomenat "Madrid Pròxim" amb el qual busca transformar l'espai de la ciutat per fer-lo més sostenible i prioritzar l'espai dedicat al vianant per davant del que ocupa el cotxe. L'alcaldable socialista, Reyes Maroto, també proposa crear un parc públic de 15.000 pisos de lloguer, limitar els pisos turístics, garantir que tots els centres de salut compten amb professionals de salut mental o construir la casa Arc de Sant Martí, com a espai de la comunitat LGTBI. 

Reyes Maroto PSOE Madrid 2023 Municipales
Reyes Maroto, candidata del PSOE a Madrid en les eleccions municipals. Foto: Europa Press