Ja es pot llegir el programa electoral del PP a Madrid per les eleccions municipals 2023. L'actual alcalde, José Luis Martínez-Almeida, busca reeditar la victòria i aconseguir un segon mandat. Per això ha elaborat un programa amb 30 principals mesures per tornar a liderar a la capital de l'Estat. Sota el títol Momento Madrid presenta les seves propostes per "seguir construint el millor Madrid entre tots" de cara als pròxims 4 anys. S'enumeren propostes en matèria d'habitatge, mobilitat i economia, entre d'altres. T'expliquem els detalls del programa electoral del Partit Popular per a les eleccions municipals 2023 a Madrid. 

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques


🔴 Resultats Eleccions Madrid 2023, DIRECTE | Última hora del escrutinio del 28-M
 

 

Què proposa José Luis Martínez-Almeida per Madrid?

El programa d'Almeida s'estructura en 30 punts principals, entre els quals es tracten qüestions relacionades amb l'habitatge. El PP aposta per impulsar la construcció de 204.000 habitatges. A més, afirmen que promouran la construcció de 12.000 habitatges de preus assequibles mitjançant la col·laboració publicoprivada, del total, el 50% estaran destinats a joves i famílies joves. En matèria d'urbanisme, Almeida té la intenció de cobrir el tram final del passeig de la Castellana, així com un tram de la M-30, a més també tenen la intenció de remodelar 12 places de la ciutat, tot això perquè el vianant tingui més protagonisme a la ciutat. 

El PP pretén establir un nou pla d'ordenació de les terrasses per afavorir la convivència entre veïns i restauradors. Seguint amb qüestions ciutadanes el projecte també contempla elaborar una nova ordenança municipal per regular la convivència ciutadana i endurir les sancions de comportaments incívics i antisocials. A banda, per tal de millorar la seguretat dels ciutadans, instal·laran càmeres a la plaça del Dos de Mayo a la plaça Elíptica. En matèria de mobilitat, el projecte d'Almeida contempla crear una nova línia nocturna circular i impulsar noves línies d'autobús en tots els barris amb parades en els centres hospitalaris.  

En matèria econòmica, el programa dels populars proposa rebaixar l'IBI al mínim legal permès (0,4%) i reduir de manera progressiva l'ICIO del 4% al 3%. A més, bonificaran fins al 50% en IBI i IAE i fins al 90% dels en ICIO en immobles que instal·lin punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Quant a la cultura, proposa convertir Madrid com a capital de la cultura en espanyol, i una de les mesures per aconseguir-ho és obrir el Museu d'Art Contemporani reforçant la posició de Madrid, així com crear un museu a l'aire lliure estable o temporal. Pel que fa a la seguretat, proposen incrementar el nombre d'agents de la Policia Municipals, els Bombers, el Samur i Protecció Civil, a més també crearan una unitat de la Policia antigrafitis. 

📩 Consulta el programa electoral del PP a Madrid per a les eleccions municipals 2023