Ja es pot consultar el programa electoral de Junts per Catalunya a Barcelona per a les eleccions municipals 2023. Xavier Trias, que es presenta sota la candidatura de Trias per Barcelona, intentarà recuperar el consistori que va governar entre 2011 i 2015. Sota el títol La Barcelona que Funciona i amb els colors de Junts, Trias presenta un programa que ha definit com el "programa electoral del canvi" amb el qual aspira a construir una Barcelona "intel·ligent, saludable i sostenible". Trias promet buscar solucions als problemes de la ciutadania, com la seguretat o la neteja i recuperar "l'orgull de la ciutat". Detallem les propostes del programa electoral de Junts per Catalunya a Barcelona.

 

🟡 Pactòmetre de Barcelona per a les Eleccions Municipals 2023
 

Què proposa Xavier Trias per Barcelona?

Xavier Trias ha estructurat el seu programa electoral en vuit apartats que aborden el lideratge de Barcelona com a capital de Catalunya i referent internacional, el civisme i la seguretat, el progrés social, la sostenibilitat, el progrés econòmic, el foment de la cultura i la llengua catalanes, el progrés social. A banda de les propostes generals per a la ciutat, el programa que s'estén en 174 pàgines, inclou mesures concretes per als barris i districtes de Barcelona. 

El programa de Trias per Barcelona comença oferint mesures per resoldre la principal preocupació dels barcelonins en l'actualitat: la inseguretat. Així, proposa sumar 4.000 nous agents a la Guàrdia Urbana fins al 2027, dotar els agents amb pistoles Taser o crear unitats nocturnes a tots els districtes. D'altra banda, aposta per reformar l'ordenança de civisme i implementar una política de tolerància zero amb el "turisme groller". Quant a la neteja, Trias proposa fer un pla de xoc de manteniment i neteja, implementar contenidors intel·ligents i premiar la ciutadania que faci una bona recollida selectiva. A Sant Andreu promet revertir el servei porta a porta. En matèria de mobilitat, Trias deixa clar que no continuarà amb la connexió del tramvia per la Diagonal i assegura que revisarà els carrils bici. Per contra, aposta per reforçar la xarxa de bus i impulsar la moto, per a la qual construirà més aparcament. 

Davant la problemàtica de l'habitatge, el candidat de Junts aposta per oferir suport als petits propietaris perquè incorporin els seus habitatges al mercat, promoure més habitatge públic de lloguer assequible per a joves o impulsar un aval municipal per a persones treballadores amb dificultats per accedir a l'habitatge. Entre altres mesures de caràcter social, Trias proposa reforçar el servei d’atenció domiciliari a les persones grans, crear àrees de joc infantil inclusives a tots els districtes, o estudiar que els gossos puguin accedir a tots els transports públics. Per tal d'impulsar la cultura, Trias proposa fer del Paral·lel un "nucli cultural de qualitat", com si fos Broadway a Nova York o el West End a Londres. També, crear un Comissionat de la Llengua dins del Govern municipal per promocionar l’ús del català o crear una oficina per defensar, conservar i difondre el patrimoni cultural de Barcelona.

Finalment, Trias aposta per rellançar la marca de Barcelona com a ciutat mediterrània, moderna i global. En aquest sentit, vol implementar mesures per atraure grans esdeveniments culturals, polítics, científics o esportius. D'altra banda, aposta per ampliar les infraestructures de l'aeroport del Prat i el Port de Barcelona, crear espais perquè col·laborin empreses catalanes i estrangeres i potenciar Barcelona com a hub digital. 

📩  Consulta el programa electoral de Trias per Barcelona per a les eleccions municipals 2023