Rellançar Barcelona al món. Des de la plaça Rosa dels Vents de Barcelona, Xavier Trias, Jaume Giró i Victòria Alsina han marcat l'horitzó per a l'agenda internacional de la capital de Catalunya si l'equip de Trias per Barcelona governa la ciutat. Els tres han coincidit en la importància de reorientar Barcelona en aquesta matèria amb un missatge contundent: "La gent espera que tornem i sortim al món". En aquest sentit, l'alcaldable ha ressaltat la rellevància de "creure's que la ciutat té una potencialitat extraordinària" per poder "competir amb les principals ciutats del món", un fet que amb el govern d'Ada Colau i Jaume Collboni "no ha funcionat": "Tenim la ciutat mig adormida".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

A més de l'agenda internacional, Trias ha postulat Barcelona com la "capital de la catalanitat", fent que la ciutat tingui capacitat "d'influir en la resta de municipis del país per fer entendre que Barcelona hi és per servir a la resta". En paral·lel, l'exalcalde de Barcelona ha tret pit de la "vocació mediterrània" de la ciutat i, aprofitant la presència del doctor Toni Trilla, ha situat l'hospital Clínic com a referència del "lideratge" a exercir per tornar a situar Barcelona al món: "El Clínic té una estructura física que és un desastre, però es van creure que eren els millors, això els ha fet excel·lir i ara competeixen amb qualsevol del món. És justament això el que hem de fer".

junts per catalunya campanya electoral barcelona foto montse giralt
Intervenció de Xavier Trias a la plaça Rosa dels Vents / Foto: Montse Giralt.

Les tres línies que planteja Jaume Giró per impulsar Barcelona

L'exconseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha participat a l'acte sectorial d'agenda internacional de la candidatura de Trias per Barcelona per traslladar les tres "idees o elements" que hauria de tenir Barcelona, al seu entendre, per "impulsar" la marca Barcelona: "Parlar de la marca Barcelona significa reduir una realitat molt complexa com és la ciutat a una dimensió única com és la marca. Som molt més que una marca", ha reivindicat. Giró ha plantejat una reflexió sobre altres ciutats: "Penseu en Nova York, Londres, París o Berlín, al final només seríem capaços de dir tres idees que les defineixen". Per aquest motiu, l'extitular del Departament d'Economia i Hisenda ha defensat treballar per definir en tres elements la ciutat de Barcelona. Segons Giró, cal aconseguir que es vegi que Barcelona és una "ciutat atractiva per viure-hi", fent que la "gent se senti a gust vivint a la ciutat i que, qui hagi de venir de fora a instal·lar-s'hi, ho vegi com un privilegi i no un tràngol"; que la capital sigui un "ecosistema de recerca, universitat i talent", fent que sigui un "imant per a tots els joves del món" i posicionar Barcelona com a ciutat "innovadora amb solucions urbanístiques i arquitectòniques". Jaume Giró ha lamentat que "Barcelona havia estat un laboratori mundial per als millors urbanistes i arquitectes i ja no és així", un fet que ha instat a capgirar.

jaume giró acte junts campanya eletoral barcelona foto montse giralt
Jaume Giró, durant l'acte de Trias per Barcelona / Foto: Montse Giralt.

Giró ha apuntalat Trias com "l'oportunitat" per "rellançar" Barcelona: "L'hem de situar com a capital econòmica del progrés i del benestar de la Mediterrània, són tants anys perduts amb el govern d'Ada Colau i Jaume Collboni que no podem malbaratar més oportunitats". L'exconseller ha volgut destacar la "forta capacitat de resiliència" de la ciutat: "Fa anys que està jugant en una lliga que no li tocaria i, malgrat tot, se n'està sortint", però ha alertat que això passa perquè "primer coneixem els problemes els que els patim i la coneixem des de dins" i perquè "no tots els atributs de la ciutat depenen del govern municipal".

Victòria Alsina defensa que Barcelona torni a ocupar els primers llocs de tots els rànquings

La número 4 de Trias per Barcelona i exconsellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha instat a fer un "canvi de rumb, de 180 graus, en l'agenda internacional de l'Ajuntament". "Tindrem diplomàcia de ciutat, la construirem amb la societat civil i la farem al servei del nostre país per tenir més Barcelona al món", ha anunciat. Entre les mesures claus, ha destacat situar de nou la ciutat al capdavant de tots els rànquings mundials, construir l'acció exterior amb el Districte Exterior i que la capitalitat de Catalunya "reverteixi en benefici de tot el país amb dimensió internacional".

victoria alsina acte sectorial junts campanya electoral barcelona foto montse giralt
Victòria Alsina, número 4 de la llista de Trias per Barcelona / Foto: Montse Giralt.

En aquesta línia, Alsina també ha ressaltat la necessitat de mostrar l'ancoratge "mediterrani i europeu", fer que la Fira de Barcelona pugui acollir "actes multilaterals" i rebre les "missions empresarials" per atraure inversions. D'altra banda, l'exconsellera ha destacat que apostaran perquè Barcelona sigui capital internacional de l'esport per atraure competicions europees i internacionals, així com "recuperar la capitalitat de la mediació". A l'acte també hi ha participat l'epidemiòleg Toni Trilla, que ha urgit a una "aposta pel coneixement, l'educació i el treball en les universitats". "Per fer-ho, cal voluntat, lideratge i treball en equip, en les vostres mans està fer-ho possible", ha dit a l'equip de Trias.