Queda menys d'una setmana per les eleccions municipals del 28 de maig i els partits polítics encaren els darrers dies de campanya electoral per acabar de convèncer els votants. Durant els dies de campanya està prohibit fer actes d’inauguració o propaganda institucional per a difondre obra de govern. Per aquest motiu, Junts per Sant Cugat ha presentat una denúncia a la Junta Electoral amb relació a l'anunci de la nova comissaria de Valldoreix. Ho ha explicat Susana Herrada, candidata a presidir l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, en una entrevista al diari local Tot Sant Cugat. Herrada ha qualificat l'anunci de "totalment electoralista" i ha expressat la seva preocupació per la utilització d'aquest projecte institucional amb fins propagandístics per part d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit que governa al municipi del Vallès Occidental.

Segons Herrada, ha estat una sorpresa veure els cartells publicitaris aquest matí sense haver rebut cap mena d'informació prèvia per part de l'Ajuntament. Durant els últims quatre anys, Junts per Sant Cugat ha demanat insistentment la creació d'aquesta comissaria i ha sol·licitat informació sense obtenir cap resposta. En aquest sentit, Herrada ha afirmat: "Aprofitar un projecte institucional de l'Ajuntament per utilitzar-lo com a propaganda electoral d'ERC ens sembla, com a mínim, poc ètic". La candidata ha expressat la seva preocupació per la falta de respecte institucional cap a l'EMD de Valldoreix.

Herrada considera que aquest anunci, realitzat en plena campanya electoral, és una falta de consideració cap a l'EMD de Valldoreix i ha manifestat la seva sorpresa pel fet que ERC, que forma part del govern de Sant Cugat, no hagi informat prèviament el govern de l'EMD sobre aquesta decisió. En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha evitat prendre part en la polèmica durant la presentació de la comissaria i ha afirmat: "Aquest és un anunci d'ERC i durant tota la campanya estem fent anuncis... Que facin el que considerin. Jo mai opino sobre les decisions dels altres". L'alcaldessa de Sant Cugat ha estat acompanyada pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant l'anunci del nou equipament, situat a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Valldoreix.

Què diu exactament la normativa respecte a aquests anuncis en campanya?

És important recordar que, d'acord amb la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), està prohibida la realització d'actes d'inauguració o propaganda institucional per promoure les accions del govern. L'article 50 d'aquesta llei estableix clarament el següent: "Des de la convocatòria de les eleccions i fins a la celebració d'aquestes, queda prohibida qualsevol activitat organitzada o finançada, de manera directa o indirecta, pels poders públics que faci referència a les accions o els èxits aconseguits, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les campanyes de les entitats polítiques participants en les eleccions".