La tercera no ha estat la bona. Jaume Collboni, tot i les nombroses enquestes que el situaven com a guanyador de les eleccions municipals a Barcelona i el suport que ha rebut durant les últimes setmanes de Pedro Sánchez i altres membres del govern espanyol, ha quedat per darrere de Xavier Trias en aquests comicis en què ha aconseguit 10 regidors. Amb tot, després de felicitar el guanyador per la victòria i a pesar que durant la campanya havia anat assegurant que "quan un no guanya, va a l'oposició" ha llençat un advertiment al candidat de Trias per Barcelona, alhora que un missatge a Ada Colau i la resta de forces progressistes de la ciutat: "Barcelona ha votat iniciar una nova etapa i també ha votat progressista. Per això tenim el deure d'obrir una nova fase de progrés i estabilitat", dit això, ha deixat ben clar que "el PSC no renuncia a res", tampoc a l'alcaldia. 


🔴 Resultats Eleccions Barcelona 2023, DIRECTE | Última hora del triomf de Xavier Trias
 

🔴 Eleccions municipals i autonòmiques 2023, DIRECTE | Resultats, guanyadors i escrutini
 

🗳️ Resultats Eleccions Municipals 2023 per municipis: escrutini en directe
 

Tot i que Collboni ha quedat per darrere de Trias, sí que ha aconseguit superar a Ada Colau, que ha quedat en tercera posició. En els últims moments del recompte, quan només separaven als socialistes i els comuns una seixantena de vots, s'han viscut moments de tensió a la seu del PSC, que haurien pogut suposar que els de Collboni perdessin un regidor en favor de Colau. Finalment, la diferència ha estat d'uns 150 vots entre les dues candidatures. En aquest senti, Salvador Illa ha tret pit que el seu partit ha estat la força d'esquerres més votada a Barcelona. 

L'assalt a Sarrià-Sant Gervasi, un somni impossible per Jaume Collboni 

En un dels dos actes que ha celebrat Jaume Collboni al districte de Sarrià-Sant Gervasi, el socialista va advertir que guanyaria als feus socialistes, però que també s'imposaria allà on Trias arrasava quan es presentava a l'alcaldia. Si bé la primera part de l'advertència ha estat certa, amb un 31% dels vots a Nou Barris, el seu assalt a l'"Upper Diagonal" ha fet aigues: Trias s'hi ha imposat amb més d'un 40% dels vots i fins i tot el PP de Daniel Sirera ha superat els socialistes al districte de Sarrià Sant-Gervasi. Collboni tampoc ha aconseguit la victòria a Ciutat Vella, tot i la promesa d'una pluja de milions pels barris del centre de la ciutat, especialment afectats pel turisme massiu i pels problemes de neteja i seguretat, les primeres preocupacions dels barcelonins. En aquest cas, s'hi ha imposat Colau amb un 28,13%. 

També ha quedat lluny la victòria a l'Eixample. En aquest cas, però, en tercera posició per darrere de Xavier Trias i Ada Colau. En canvi, l'alcaldessa d'aquests darrers dos últims mandats s'ha imposat al districte de Sants-Montjuïc, on Collboni ha quedat en segon lloc, per davant del guanyador de les municipals. L'acte central de la campanya el va celebrar al barri de la Marina, on va prometre més habitatge públic i més transport per arribar al centre de la ciutat.