L'últim cop que Xavier Trias es va presentar a les eleccions municipals a Barcelona, el 2015, va guanyar al districte de Sarrià Sant Gervasi amb el 27,4% dels vots i fins i tot els comuns de Colau van obtenir més vots que Jaume Collboni i el PSC a la part alta de la ciutat. Ara, vuit anys després, la situació és ben diferent que el 2015 i amb un PSC liderant bona part de les enquestes, tal com el candidat recorda en totes les seves intervencions, i Jaume Collboni s'ha proposat aquest diumenge 28 de maig assaltar aquest feu històric de l'exalcalde i que el 2019 va caure en mans de Manuel Valls. "Collboni es proposa assaltar un dels feus de Trias: "Som un partit que està tant a Sarrià com a Ciutat Meridiana. El PSC guanyarà aquestes eleccions a Nou Barris, però també a Sant Gervasi", ha clamat el candidat a l'alcaldia. 

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

🗳️ Programes electorals a Barcelona 2023: Què proposa cada partit?

En aquest sentit, Collboni ha assegurat que "tots els barris tenen problemes i necessiten inversions", també els més benestants de Barcelona, per posar al dia equipaments culturals i fer front a problemes com és la solitud de la gent gran que viu sola i no té ningú que li faci companyia. Concretament, Collboni ha posat sobre la taula fer habitatge públic al carrer Dalmases i també una escola bressol així com "pacificar bé i de forma dialogada" la Plaça Adrià. 

La Barcelona que vol Miquel Iceta: "Que es tregui la faixa!"

En aquest acte, Collboni ha estat acompanyat del regidor del districte, Albert Batlle i també per Miquel Iceta i Salvador Illa. I tots han volgut fer referència als lligams entre Trias i l'independentisme, identificant-lo com el candidat de Carles Puigdemont i Laura Borràs. "S'ha de triar bé. Algú pensa que les eleccions de diumenge són per donar-li un èxit a Puigdemont? Del que es tracta és que li vagi bé a Barcelona", ha ironitzat entre aplaudiments el ministre de Cultura, que també ha volgut allunyar el projecte socialista del de Colau: "Volem una Barcelona amb empenta, Barcelona que es tregui la faixa, no la del restrenyiment nacional que a vegades impedeix que traiem tot el profit del nostre potencial". 

Tot i que no s'ha mostrat a favor de l'expressió "vot útil", l'ex líder del PSC ha reclamat un suport massiu a Collboni aquest 28-M a les urnes, ja que ha dit, és "el vot intel·ligent". "Hem de convèncer a una majoria, concentrar tots els esforços en la candidatura que encapçala el Jaume. No ens podem permetre perdre aquest tren", ha insistit Iceta, que ha contraposat el seu candidat, "una jove promesa" a una "vella glòria" com, segons ell, el candidat de Trias per Barcelona. 

Collboni s'erigeix com el "canvi segur" per substituir Colau 

Per la seva part i tot fent una crida pels vots dels moderats, a qui ha descrit com aquells que no són radicals, Collboni ha atiat la por a l'independentisme assegurant que Trias es torna a presentar en aquestes eleccions perquè li ho ha demanat el president Puigdemont i la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs. "Si guanya Trias a primera fila aplaudint hi haurà la senyora Borràs", ha advertit Collboni, només uns dies després de dir des del mateix barri que Trias és el candidat de la inseguretat jurídica i política. "Ho advertim perquè hi ha molta gent en aquesta ciutat que pot pensar que el canvi pot venir d'algú que no sigui el PSC", ha insistit el socialista, que s'ha tornat a erigir com "el canvi segur i que donarà horitzons de futur".