Continua en marxa la jornada de votacions del 28-M per decidir qui serà el proper alcalde o alcaldessa a més de 8.000 municipis. Els resultats de les eleccions municipals 2023 es començaran a conèixer a partir de les 20 h, quan començarà l'escrutini als col·legis electorals després que hagin tancat portes i d'una intensa jornada de votacions. Serà el moment en què els membres de les meses electorals començaran a obrir les urnes i a fer el recompte de tots els sobres dipositats pels votants. De fet, en alguns municipis, la nit es preveu llarga perquè aquest 28-M, no només s'han celebrat eleccions municipals arreu de l'Estat, sinó també s'han dut a terme eleccions autonòmiques a 12 comunitats autònomes i també a Ceuta i Melilla per elegir president o presidenta dels parlaments corresponents.

🗳️ Consulta l'escrutini en directe al teu municipi
 

🔴 Eleccions municipals 2023, DIRECTE | Resultats, guanyadors i escrutini
 

🔴 Eleccions Barcelona, 2023, DIRECTE | Resultats i reaccions al triomf de Xavier Trias
 

L'escrutini de les eleccions 2023, per municipis i en temps real

Per tant, malgrat que l'escrutini de les municipals 2023 seguirà el seu curs, pot ser que l'arribada de dades escrutades al sistema no sigui tan àgil com en altres ocasions. Així i tot, aquí podràs trobar els resultats a les eleccions municipals 2023 per municipis, ja que El Nacional.cat t'ofereix el seguiment en directe a cada municipi de totes les dades. Si consultes el teu municipi, podràs seguir l'actualització de dades cada cop que hi hagi un canvi en el percentatge d'escrutini, però també podràs veure els gràfics que acompanyen cada directe i que t'ajudaran a seguir la cursa electoral de les forces polítiques del teu ajuntament i conèixer quants regidors de cada partit acabaran conformant l'hemicicle. El que segurament també t'interessarà és el pactòmetre del teu municipi. Doncs bé, en cada directe del municipi que escullis, hi trobaràs el pactòmetre personalitzat, perquè puguis anar jugant tenint en compte en tot moment les darreres dades escrutades disponibles. 

Per últim, també hi trobaràs el resum de les votacions, per conèixer el nombre de vots en blanc, vots nuls i abstencions que hi ha hagut a la teva ciutat, vila o poble. Aquestes xifres també les podràs comparar amb les de les darreres eleccions municipals del 2019, com també podràs veure quin percentatge de vot van obtenir les formacions polítiques fa quatre anys i comparar-ho amb les d'aquestes municipals 2023.

Cerca el teu municipi a 'El Nacional.cat'

A partir de les 20 h, també podràs cercar el teu municipi des del cercador que trobaràs a la portada del diari. Només caldrà que l'introdueixis per arribar a la fitxa del municipi que t'oferirà tots els gràfics actualitzats en temps real.