El candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PSC, Jaume Collboni, ha defensat l'ampliació de l'aeroport del Prat per "augmentar la connectivitat intercontinental" i portar "inversions i oportunitats" a la ciutat, tot i el cost ecològic del projecte. Collboni ha assegurat que és "ecologista", però afirma que "totes les infraestructures tenen un impacte per al territori". L'objectiu, ha explicat el candidat socialista, és que es porti endavant l'ampliació amb un cost ecològic "que sigui el mínim possible". El candidat del PSC també ha negat que l'ampliació serà per "portar més turistes".

En una entrevista aquest dijous al Cafè d'idees d'RTVE Catalunya, Jaume Collboni ha justificat l'ampliació de l'aeroport, perquè considera que Barcelona necessita vols directes amb Àsia i Nord-amèrica per "garantir que la ciutat no perdi posicions a escala internacional" i perquè arribin "oportunitats i inversions" en camps com la recerca i el treball. També ha reivindicat la tasca del PSC com a membre de la coalició de govern a l'Ajuntament de Barcelona en matèria econòmica, i ha destacat que durant la legislatura s'ha ampliat l'espai econòmic de la ciutat en 1,2 milions de metres quadrats de territori destinat a fer oficines i s'ha ampliat la Fira. 

Seguint en la línia de campanya de "make Barcelona great again", el candidat del PSC ha reivindicat la figura de l'exalcalde socialista Pasqual Maragall com "el millor que ha tingut Barcelona" i ha volgut despertar nostàlgies afirmant que l'època de govern socialista és "quan Barcelona anava bé", destacant "la projecció internacional" i "l'orgull" que considera que hi havia llavors. 

"Si no guanyo, aniré a l'oposició"

Collboni ha tornat a afirmar que el seu objectiu és "guanyar les eleccions" i ha assegurat que si no ho fa, anirà a l'oposició, esquivant així la pregunta sobre si pactarà i amb qui en cas de guanyar i no aconseguir la majoria suficient per sí mateix per a ser alcalde. Segons ha dit, "els regidors socialistes votaran només a favor del candidat socialista". "La nit electoral ha de ser la nit de la victòria dels socialistes a Barcelona", ha conclòs el candidat. 

Carrega contra Trias i Colau

El candidat del PSC ha carregat contra Xavier Trias, afirmant que "jo no moc les sigles, soc del PSC, no com Trias, que no se sap si és Junts o no". Collboni també ha retret, com ja va fer ahir, que el candidat de Junts hagi afirmat que si no guanya, marxarà a casa i no farà oposició; i ha reiterat que en cas de no aconseguir l'alcaldia, ell sí que farà oposició al consistori. El socialista també ha afirmat que "Colau i Trias són la foto del passat" i ha assenyalat que "els atacs contra el PSC demostren que no esperaven que lideréssim enquestes". "Han menystingut la força del PSC i el que la gent vol, que és obrir una nova etapa", ha clamat Collboni. 

Quant a zones verdes, el candidat del PSC ha criticat Colau per les superilles, les quals ha afirmat que "defensa", però considera que "no s'ha fet bé", i ha retret l'alcaldessa que "no s'ha comptat amb tothom" i per això "alguns sectors de la ciutat l'han vist com una agressió". "Tot i que teòricament la idea és bona, la polèmica ha estat perquè no s'ha explicat bé", ha afirmat. 

No respon si els socialistes pactaran amb Bildu

El candidat del PSC ha censurat les llistes d'EH Bildu que incloïen exmembres d'ETA condemnats per terrorisme amb delicte de sang i ha dit que "és legal, però és reprovable i immoral". Així i tot, ha evitat fins a tres vegades respondre a la pregunta de si els socialistes faran pactes amb Bildu. També ha carregat contra el PP, del qual ha dit que "desenterra el tema d'ETA, perquè no té res més, res a proposar" i ha afirmat que "ningú no pot donar lliçons ètiques sobre combatre el terrorisme al Partit Socialista". 

El problema de la seguretat

En matèria de seguretat, el candidat del PSC, que han estat al capdavant de la matèria durant aquests quatre anys a l'Ajuntament, ha apuntat a la Generalitat, als quals ha instat a desplegar "els 600 mossos més que hi ha i que necessita Barcelona", i ha assegurat que les competències en seguretat ciutadana són dels Mossos, dependents de la Conselleria d'Interior de Joan Ignasi Elena (ERC). També ha reivindicat que durant aquesta legislatura s'han ampliat a 3.500 membres la plantilla de la Guàrdia Urbana. La seva proposta quant a l'incivisme, ha estat substituir en alguns casos les multes per treballs comunitaris, que siguin "pedagògics": "qui pinta una paret, que la despinti", ha dit. Collboni també ha proposat un nou pacte per la convivència, ja que considera que l'actual "està desfasat", perquè no inclou coses com els patinets elèctrics