El 12 de maig se celebraran les eleccions a Catalunya 2024, després d'una llarga campanya electoral. Abans d'aquesta cita, es decidiran per sorteig públic les persones que conformaran les meses electorals i que, per tant, hauran d'anar al col·legi electoral per complir la seva funció, de manera obligatòria. A partir del 13 d'abril, i fins al dia 20, la Junta Electoral de Zona ha de notificar la designació com a membre de mesa als escollits, a qui es fa entrega del manual amb les funcions a complir. Però com saps si t'ha tocat ser en una mesa electoral a les eleccions de Catalunya del 12 de maig?

🔴 Resultats Eleccions Catalunya 2024, DIRECTE

📊 La participació en les eleccions de Catalunya 2024
 

👤 Candidats a les eleccions de Catalunya 2024: llista completa
 

🔴 Com va Puigdemont, Illa i Aragonès? Qui va guanyant les eleccions a Catalunya 2024? | DIRECTE

 

Com saber si t'ha tocat ser en una mesa electoral a les eleccions de Catalunya del 12 de maig?

La notificació de si t'ha tocat ser en una mesa electoral a les eleccions de Catalunya del 12 de maig s'entrega a mà als domicilis de les persones que han sortit escollides del sorteig públic, gestionat pels ajuntaments dels diferents municipis catalans. La persona responsable d'entregar la designació pot ser un agent de policia o un carter, que lliurarà un sobre amb informació sobre el lloc que t'ha tocat ocupar i les instruccions del teu rol a la mesa electoral. 

En cas que en el moment de l'entrega no et trobis a casa, intentaran fer el lliurament en dues ocasions més. Si, finalment, no és possible fer l'entrega presencial, et deixaran un avís a la bústia per advertir-te que has de recollir la notificació a l'oficina de correus. És important que recullis la convocatòria en el termini establert per assegurar la teva participació en la jornada electoral com a membre de la mesa electoral. En cas contrari, podria haver-hi conseqüències legals.

Més enllà de la notificació presencial, alguns ajuntaments publiquen les llistes dels seleccionats i permeten als electors consultar de manera fàcil si els ha tocat ser en una mesa electoral a les eleccions de Catalunya del 12 de maig es poden consultar de forma senzilla i ràpida a Internet. Però la decisió de compartir públicament els noms dels escollits depèn de cada consistori.

🗳️ Les excuses vàlides i legals per no anar a una mesa electoral de les eleccions a Catalunya 2024
 

Quant cobren els membres de les meses electorals?

Ser membre d'una mesa electoral té una recompensa econòmica, que el 2023 es va veure augmentada. En concret, els electors que formin part d'una mesa tenen dret a cobrar una dieta de 70 euros. En el cas dels presidents, aquesta xifra pot augmentar, depenent de les funcions que hagi d'assumir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!