Tal dia com avui de l’any 1904, fa 118 anys, al camp de l’Hospital Clínic de Barcelona (a la cruïlla dels carrers París i Casanova), que en aquells moments era el terreny del joc del RCE Espanyol, la selecció nacional catalana de futbol va jugar el seu primer partit de futbol. En aquell primer partit, els catalans es van enfrontar a la tripulació del vaixell britànic Cleopatra. Segons l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, en aquell combinat hi van participar els defenses Witty i Meyer, els migcampistes Ortiz i Quirante, i els davanters Harris, Morris i D’Acosta.

La celebració d’aquell partit va ser gestionada pel qui, en aquell moment, era el president del FC Barcelona Arthur Witty Cotton (Barcelona, 1878 – 1969). La idea va sorgir quan el vaixell Cleopatra, de bandera britànica, va atracar al port de Barcelona, tripulat per una dotació de mariners que tenien una arrelada tradició en la pràctica del futbol. El president Witty es va adreçar al capità del Cleopatra i li va proposar un enfrontament amb una selecció de jugadors de Catalunya. Segons les cròniques de l’època, aquell partit va ser un èxit de públic (es van esgotar les sis mil localitats del camp del Clínic).

Tan sols set dies després (13 d’abril de 1904), la selecció nacional catalana s’enfrontava a un altre equip format per la colònia britànica de Barcelona anomenat Sportsmen’s Club. En aquella ocasió, el combinat català va alinear Cuervo a la porteria, a la defensa Carril i Quirante, al mig del camp Galiardo, Cenarro, Darné i Ponz i en punta d’atac Bru, Meyer, Biada i Balat. Tant en el primer com en el segon partit, els catalans van jugar amb samarreta i mitges vermelles, i pantaló blanc. En aquell segon partit, els catalans van tornar a guanyar, tot i que amb un ajustat tres a dos.