Sempre hi ha una notícia que ens impacta més que les altres per l'extrema crueltat, per una gran desgràcia o simplement perquè identifiquem que el succés ens podria haver passat a nosaltres, a algú de la nostra família o a algun conegut. Perquè, al final, la mala sort, l'atzar, de vegades es vesteix de tragèdia i en un segon, o menys fins i tot, en una dècima de segon, la vida pot donar un tomb i canviar tot de dalt a baix. Ha succeït a les Borges del Camp (Baix Camp), un petit municipi d'uns 2.000 habitants, però hauria pogut passar a tantes altres estacions ferroviàries. Un adolescent de 15 anys que tornava a Barcelona am bun grup d'amics després d'uns dies de colònies es va enfilar en un segon tren de mercaderies, que estava aturat en una via, va tocar la catenària i va patir una forta descàrrega elèctrica. Va morir gairebé a l'acte.

Així, sense més ni més. No sabem com va poder passar. La mort s'emportarà els records d'unes colònies juntament amb tota una vida encara per viure d'un adolescent que tornava d'un inofensiu viatge, i només quedarà la tragèdia d'una família trencada per la desgràcia. Tampoc no sabem per què tornaven cinc adolescents amb tren i on eren els tutors d'aquests dies de vacances, o si hi havia més joves en aquestes colònies i com haurien tornat a Barcelona. Només sabem que es va enfilar al vagó de mercaderies i va tocar la línia d'alimentació que transmet energia elèctrica a les locomotores. Minuts abans que això succeís, diuen, algun adult va deixar els cinc adolescents a l'estació de les Borges del Camp.

I, de nou, apareix el dubte sobre la seguretat a les instal·lacions ferroviàries, sobre el que s'hauria pogut fer i no es va fer perquè les estacions de tants i tants pobles no siguin avui el desert més absolut davant de la progressiva pèrdua del que eren els caps d'estació, que governaven amb autoritat aquell perillós espai que són les vies del tren. Sembla que allò que s'anomena, d'una manera grandiloqüent, "gestors ferroviaris" no estan per a aquests detalls i els acuita el compte d'explotació. I la vida d'aquest jove poc en sap de tot això. Va cometre un error però el preu pagat provoca massa calfreds.