Caldria demanar al Govern amb urgència que deixés de fer el paperot amb la CUP. Els diputats antisistema han decidit, pel que sembla, que si depèn d'ells no hi haurà pressupostos de la Generalitat. Amb la mateixa frivolitat que amb els seus deu diputats van imposar la dimissió d'Artur Mas com a president de la Generalitat el mes de gener passat, amb l'amenaça d'unes noves eleccions, ara han decidit que els comptes elaborats pel vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, han de ser confegits de nou perquè no són prou rupturistes amb l'Estat i necessiten moltes més mesures socials i també majors partides econòmiques. O sigui, necessiten una dosi de brindis al sol oblidant que mentre la Generalitat continuï financerament intervinguda pel Ministeri d'Hisenda els discursos són això, discursos. Això sí: es pot redactar una altra cosa, el que passa és que l'escrit no tindrà valor ja que l'aixeta dels diners l'obre i la tanca Madrid.

Caldrà recordar per al futur que el document que garantia l'estabilitat parlamentària de Junts pel Sí i va ser subscrit per la CUP el mes de gener passat ha tingut una durada tan curta que difícilment algú es prendrà seriosament els seus firmants quan hagin de subscriure un nou acord. Caldrà recordar que els cupaires sí que van donar suport als pressupostos de la ciutat de Barcelona encara que no eren ni rupturistes amb l'Estat ni més socials que els del govern català. Caldrà recordar tantes vegades com faci falta que 1.000 milions no es podran destinar a partides socials si no s'aproven els comptes. Caldrà demanar als dirigents de la CUP crítics amb l'actitud que està adoptant el grup dirigent cohesionat al voltant d'Endavant, que és qui pren sempre les decisions, que deixin d'enviar missatges sobre la divisió al si de l'organització perquè aquesta pantalla ja s'ha passat, va ser esgotadora entre els mesos de setembre i gener, i ara no val la pena tornar a repetir-ho.

I caldrà pensar que molta gent es va equivocar sumant la mateixa nit electoral al projecte independentista els 62 diputats de JxSí als 10 de la CUP. La suma en donava 72, certament. Però sempre que els 10 volguessin sumar amb els altres 62 parlamentaris. I això no ha estat així, almenys fins avui, i cada vegada està més clar. O, al revés, més fosc.